Cine sunt primii români care nu vor beneficia de vaccinul anti Covid-19. Anunț oficial

Foto: Getty Images

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei, a anunțat ce persoane nu vor primi vaccinul anti Covid-19, cel puțin în perioada apropiată. 

Medicul militar a vorbit duminică seara despre faptul că doar un producător al antidotului a inclus în studii tinerii de sub 18 ani.

De asemenea, ”nu au fost incluse persoane care aveau boli cronice care erau decompensate în ceea ce privște terapia”, a spus Valeriu Gheorghiță. Invitat la Digi24, acesta a făcut și alte lămuriri importante legate de procesul de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță: Sub 18 ani nu vom vorbi despre vaccinul anti Covid

“În momentul de față, în studii, este o singură companie care a inclus, de pildă, persoane între 12 și 18 ani în studii, deci cu siguranță sub 18 ani nu vom vorbi despre vaccinare, cel putin în perioada următoare, și de asemenea tot în studiile clinice nu au fost incluse persoane care aveau boli cronice care erau decompensate în ceea ce privește terapia. Deci pacienții care au fost instabili, mă refer un pacient cu un cancer în fază avansată, un cancer necontrolat terapeutic sau în faza realmente necontrolată și de finalizare. Aceste categorii nu au fost incluse în studiile clinice pentru ca, în primul rand, s-a dorit includerea categoriilor de persoane care nu aveau boli cronice pe mai multe categorii de vârstă, la care s-au adăugat ulterior, având în spate un profil de siguranță deja orientat, s-au adăugat și categorii de persoane care au boli cronice”, a declarat Valeriu Gheorghiță, duminică seara, la Digi 24.

Primele doze de vaccin sunt aşteptate în România în a doua jumătate a lunii decembrie. Dacă vaccinul anti Covid nu este aprobat până atunci, țara noastră va recepționa prima tranșă la începutul anului viitor.

Sursa: fanatik.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *