Primarul municipiului Botoșani, anunț de ultimă oră cu privire la lucrările de la Teatrul ”Mihai Eminescu”

teatrul mihai eminescu- botosani 001Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a declarat că municipalitatea va trebui să contribuie cu încă 3,5 milioane euro la reabilitarea și dotarea Teatrului ”Mihai Eminescu” din Botoșani. Edilul a precizat că astăzi, 23 noiembrie, a fost recepționat proiectul tehnic, așa cum a fost revizuit, proiect tehnic care presupune reabilitarea teatrului Mihai Eminescu cu 8 milioane euro.

Din contractul de finanțare pe fonduri europene mai avem disponibil 4,5 milioane euro, ceea ce înseamnă că până la sfârșitul celor 36 de luni care sunt trecute în contract și care au reieșit din documentația tehnică, va trebui să mai suplinim necesarul de 3,5 milioane euro. Vă transmit că vom găsi aceste nevoi, chiar dacă asta înseamnă să facem un împrumut, pentru că avem un grad de finanțare de 16%  și legislația ne permite să ajungem până la 30%. Vom găsi resursele necesare și pentru Teatrul Mihai Eminescu. Această valoare de 8 milioane euro este dată de faptul că în proiectul inițial nu erau prinse dotările pe care trebuie să le facem. Accum sunt înglobate aceste dotări în proiectul mare de reabilitare a teatrului ”Mihai Eminescu”, dotări care presupun buna funcționare a teatrului și care oricum ar fi trebuit făcute, chiar dacă se lucra pe propiectul vechi unde era doar partea de reabilitare”, a precizat Cosmin Andrei. 

Primarul municipiului Botoșani a mai spus că lucrările de consolidare au fost finalizate și că trebuie făcută recepția acestora. Andrei a precizat totodată că își dorește și o reabilitare a grădinii de vară, urmând să identifice sume suplimentare și pentru această investiție. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *