Medic: Există o nouă tendință, de negare a propriilor simptome și de continuare a activității în comunitate ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic

Directorul medical al Spitalului „Victor Babes” din Capitala, Simin Florescu, atrage atentia asupra faptului ca exista tendinta unor pacienti infectati cu SARS-CoV-2 de a ignora semnele de boala si „a nega propriile simptome”, sustinand ca acesti bolnavi isi continua activitatea in comunitate, uneori fara a purta masca de protectie, fapt care reprezinta un factor de transmitere a bolii.

„Este atat de evident cat de grava poate sa fie aceasta boala incat e bine sa nu mai neglijeze ideea de boala, sa nu mai neglijeze ideea de transmisibilitate. Sa se adreseze medicilor de familie macar in situatia in care au banuiala ca s-au infectat si sa nu neglijeze aspectul transmiterii mai departe. Pentru ca aceasta este o noua tendinta, de a-si nega propriile simptome, de a zice << nu ma testez ca nu am eu >>, sau << nu vreau sa cred ca am >>, si, din pacate, in loc sa se izoleze si sa incerce sa previna sa transmita mai departe face exact invers si continua activitatea in comunitate ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic, chiar si fara masca, ceea ce inseamna negarea bolii. Acestea sunt cazurile cele mai suspecte de a transmite mai departe”, a declarat medicul Simin Florescu, intr-o emisiune difuzata sambata dupa-amiaza de Digi 24.

Sursa: ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *