„Casa bunicilor” din Dublin va purta numele unei educatoare din Botoșani

Slujba de înmormântare a regretatei educatoare Camelia Cazacu a avut loc luni la prânz, fiind săvârșită, în condiții de pandemie, la Biserica ”Sf. Mare Mucenic Gheorghe și Sf. Columba” din Dublin, de către un sobor de 4 preoți condus de preotul paroh Raul Simion. Contactat de Darabaneni.ro, părintele ne-a asigurat că visul Cameliei Cazacu va fi dus la îndeplinire: Casa bunicilor din curtea bisericii ortodoxe din Dublin va fi finalizată și va purta numele cadrului didactic care a lucrat peste 3 decenii în Darabani.

Emanuela Breazu, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Irlanda, Ovidiu Burdușa, secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, dar și PS Ignatie, episcopul Hușilor, arhiereu-vicar cu atribuții pastorale și misionare pentru comunitățile românești din Marea Britanie, Irlanda și Islanda, au transmis condoleanțe familiei Cameliei Cazacu, prin intermediul pr. Raul Simion.

Un alt proiect inițiat de Camelia Cazacu împreună cu părintelui Simion este cel de înființare a unei Biblioteci românești în cadrul parohiei ”Sf. Mare Mucenic Gheorghe și Sf. Columba”. ”Este o mare pierdere pentru parohia noastră. Doamna Cazacu era obositor de harnică. Tot timpul era pe fugă. Nu am văzut-o niciodată să se odihnească” a declarat pentru Darabaneni.ro, pr. Simion. Cei aproximativ 11.000 de euro care au fost investiți până acum în Casa bunicilor provin din bugetul parohiei unde Camelia Cazacu a fost omniprezentă timp de 8 ani, deoarece fondurile din cadrul proiectului depus la Departamentul Românilor de Pretutindeni au rămas până în prezent doar la stadiul de promisiune.

Sursa: darabaneni.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *