Roxana Țurcanu: Este dezastru în curtea spitalului. Corturi peste corturi, stau bolnavii câte 8-10 ore pentru test

Candidatul Pro România Botoșani la Senat, Roxana Țurcanu, critică haosul de la Spitalul Județean și cere autorităților să găsească soluții pentru ca bolnavii să nu mai astepte ore în șir, în frig, pentru a-și face testul COVID.

„Toată lumea spune că suntem alături de cei din linia întâi. Cum suntem? Ați văzut că este dezastru în curtea spitalului. Corturi peste corturi, stau bolnavii câte 8,10 ore. Am avut rude care au stat și prieteni care au stat săptămâna trecută 9 ore. 9 ore ca să intre pentru un test și apoi să aștepte rezultatul testelor. Chiar nu se pot lua niște măsuri pentru calitatea serviciilor medicale?. De ce nu luăm exemplul celor de la Oradea care au recompartimentat UPU, toată lumea intră în bucățica lui, stă acolo la căldură pozitiv – negativ, dacă e negativ își vede de treaba lui, dacă e pozitiv este dus într-un salon Covid, dar nu puteam să ținem la un loc zeci de oameni. Ne batem joc de locuitorii județului Botoșani și cu toate asta ne dorim votul lor. Este strigător la cer. Și apoi dăm vina pe medici, dar medicul acela ce poate să facă? Să aducă el de acasă ca să le ofere confort pacienților”, a declarat Roxana Țurcanu.

Aceasta spune că odată cu venirea frigului, situația va fi și mai critică. Potrivit lui Țurcanu, corturile de la Armată nu reprezintă soluția cea mai bună.

”Erau două corturi și s-au mai adus de la Armată. S-au anunțat temperaturi cu minus. Ce facem dacă aducem o băbuță de la Crasnaleuca? Cum o găsim a doua zi? Avem niște prăjitoare de pâine ca să se încălzească oameni la mâini”, a declarat Roxana Țurcanu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *