FOTO! Slujbă specială la Biserica Vovidenia. Moaștele, scoase afară spre închinare

Biserica Vovidenia din municipiul Botoșani și-a sărbătorit, sâmbătă, hramul, de sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului. Programul liturgic a început cu Utrenia, urmată de Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de preoți.

Cu acest prilej, au fost scoase spre închinare Sfintele moaște din biserică. 

Să rugăm pe milostivul Dumnezeu să ne ierte păcatele, să ne despovăreze de greșelile și păcatele noastre, să ne crească puterea de a înălța rugăciuni curate și smerite către Maica Domnului, având nădejde că mântuirea este darul Dumnezeului din fiecare dintre noi și pentru toți laolaltă”, a spus în cuvântul său preotul parohPartenie Apostoaie

Biserica Vovidenia este una din bisericile mari ale municipiului Botoşani. Lăcaşul a fost construit din piatră şi cărămidă între anii 1834-1838 de către familiile de boieri Cârstea şi Varlaam (Baronul Ioan Cârstea, Spătarul Gheorghe Varlaam, Grigore Varlaam şi fraţii săi). Este ctitorită în timpul domniei voievodului Mihai Grigore Sturza, pe locul unei bisericuţe din lemn, ridicată de Manole Varlaam. Este zidită în formă de cruce, cu ziduri masive, până la 1,6 m grosime, cu ferestre foarte mari, turn clopotniță foarte înalt zidit peste pronaos. Capitelurile grecești dau o expresie neoclasică construcției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com