Tribunalul a dat verdictul în dosarul în care patronul de la Grad Irish Pub a cerut redeschiderea restaurantelor și cafenelelor

Magistrații Tribunalului Botoșani au respins, vineri, acțiunea omului de afaceri Răzvan Baltă, care, prin intermediul societății pe care o conduce, Anchy Sport Outlet SRL Botoșani, a cerut redeschiderea restaurantelor și cafenelelor.

Botoșăneanul a atacat la Secția de contencios administrativ a Tribunalului Botoșani Hotărârea 100/7 noiembrie 2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care suspenda activitatea restaurantelor și cafenelelor în localitățile cu o rata de infectare de peste 3 cazuri la mia de locuitori.

Solutia pe scurt: Respinge excepţiile inadmisibilităţii (prematurităţii) şi rămânerii fără obiect a acţiunii, invocate de pârât prin întâmpinare. Respinge, ca nefondată, acţiunea având ca obiect ,,anulare act administrativ-obligaţie de a face”, formulată de reclamanta S.C. Anchy Sport Outlet S.R.L., în contradictoriu cu pârâtul Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani. Respinge cererea de suspendare a executării pct. 17, 19 şi 21 din Anexa la Hotărârea nr. 100 din 07.11.2020 emisă de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, în ceea ce priveşte cererea de suspendare a executării şi în termen de 15 zile de la comunicare, cu privire la celelalte dispoziţii din prezenta hotărâre, cererea şi motivele de recurs urmând a se depune la Tribunalul Botoşani. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei, astăzi, 20.11.2020.

Patronul de la Grand Irish Pub din Botoșani, Răzvan Baltă, a cerut Tribunalului Botoșani să anuleze hotărârea prin care autoritățile județene au dispus interzicerea activităților în restaurantele și cafenelele din localitățile în care rata de infectare cu virusul COVID-19 este mai mare de 3/1.000.

Direct afectat de această măsură, care se aplică în municipiul Botoșani (unde rata de infectare aproape ajunge la 6/1.000), Răzvan Baltă, prin firma sa, Anchy Sport Outlet SRL, a deschis, marți, o acțiune la Tribunalul Botoșani împotriva Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, cerând magistraților să anuleze hotărârea emisă pe 7 noiembrie care prevede închiderea restaurantelotr și teraselor.

Baltă este deranjat de faptul că doar industria HoReCa are de suferit de pe urma pandemiei de coronavirus, în timp ce hipermarketurile sau băncile, în care aglomerația este mai mare, sunt deschise. El spune că de șapte luni toate firmele care dețin restaurante, hoteluri sau cafenele înregistrează pierderi majore, iar statul nu a luat nicio măsură pentru a veni în întâmpinarea lor. 

El susține că prin acțiunea deschisă la Tribunalul Botoșani vrea să arate, totdată, că măsurile adoptate de autoritățile locale nu sunt legale, ci sunt doar o transpunere în practică a unor decizii greșile luate la nivel național.

Răzvan Baltă spune că va contesta decizia Tribunalului Botoșani la Curtea de Apel Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *