Mihaela Huncă deputat Pro România: România lui Iohannis și Orban ignoră recomandările Comisiei Europene și ale OMS: testează mai puțin decât capacitatea pe care o are, nu testează masiv în focare și nu asigură accesul ușor al populației la teste!

Deputatul Pro România, Mihaela Huncă, susține că ”România lui Iohannis și Orban” ignoră recomandările Comisiei Europene și ale Organizației Mondiale a Sănătății: testează mai puțin decât capacitatea pe care o are, nu testează masiv în focare și nu asigură accesul ușor al populației la teste.


Nu v-ați întrebat de ce de câteva luni, capacitatea de testare din țara noastră nu crește? Se fac aceleași aproximativ 30 de mii de teste care mențin și perpetuează o situație care ascunde incompetența guvernului. Nu se testează profesori, astfel încât școlile să poată funcționa, nu se testează populația activă în domenii care ar putea funcționa, ca Horeca de exemplu. PRO România a susținut de luni bune ca românii să fie testați, astfel încât să fie izolate focarele, iar viața noastră, a tuturor să meargă mai departe. PRO România propune în programul ieșirii din criză testarea națională care să ducă astfel la deschiderea orașelor, a școlilor, HoReCa și piețe.
După OMS, care le recomanda țărilor încă din lunile aprilie – mai să testeze la scară națională, acum vine și Uniunea Europeană cu aceeași recomandare. Doar la noi Iohannis și Orban ne spun că vor analiza, dar că nu s-a dovedit că testarea în masă a populației e o soluție. Doar la noi Iohannis și Orban au ignorat rezultatele testării naționale din Slovacia, care a redus astfel rata de infectare.  Doar în România Guvernul nu vrea să testeze populația pentru că ei sunt mai preocupați de alegerile din 6 decembrie și nu dă bine la imaginea lor ca populația să afle adevărul despre impactul inacțiunii lor. În vreme ce Comisia Europeană, OMS și alte state spun că testare în masă a populației e un lucru bun, doar în România nu se testează, ci se închid orașe, școli, HoReCa și piețele. Singura soluție este cea pe care PRO România o susține: deschiderea școlilor cu testarea săptămânală a elevilor , și la două săptămâni testarea copiilor, astfel încît să se asigure luarea rapidă a măsurilor dacă apar cazuri de îmbolnăviri”,  a declarat deputatul Pro România Mihaela Huncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *