VIDEO Nou album lansat de cântăreața Brânduşa Covalciuc Ciobanu la împlinirea a 40 de ani de carieră artistică

Cunoscuta interpretă de muzică populară Brânduşa Covalciuc Ciobanu a lansat, de curând, un album aniversar, cu prilejul împlinrii a 40 de ani de carieră artistică.

Albumul „Hai la joc cu moldoveni” a fost scos la casa de discuri Eurostar, avându-l ca producător pe Paul Stîngă. El cuprinde 20 de piese cântate alături de Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava, Orchestra „Lăutarii” din Chişinău, Orchestra Răzvan Mitoceanu şi Orchestra Dorel Crâşmăreanu.

Brândușa Covalciuc Ciobanu s-a născut la 1 martie 1964, la Dorohoi. Ea a absolvit Scoala generala nr. 2 din localitate unde i-a si fost descoperit talentul de profesoara sa Prodan care a trimis-o ulterior la festivalul ,,Pe fir de balada”, la Târgu Jiu, unde a primit „Marele premiu”.

După terminarea şcolii, studiază canto la Botoşani, iar în 1980 se angajează ca solist vocal la Orchestra „Rapsozii Botoşanilor”. Pas cu pas, succesele interpretei se concretizează în înregistrări radio, concerte pe marile scene ale ţării, apariţii pe micul ecran şi mai multe apariţii discografice. 

„Anul acesta, Brândușa Covalciuc Ciobanu aniversează 40 de ani de carieră. Sunt 40 de ani de cântec, bucurii, emoţii şi eforturi susţinute pentru alcătuirea unui repertoriu care o defineşte, semn al dăruirii şi respectul ei pentru pasiunea ce i-a devenit profesie, dar mai ales un semn al respectului ei pentru public”, a spus profesorul Valeria Arnăutu, preşedintele Fundaţiei Române pentru Folclor. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *