Tragedie la maternitate! O tânără de 28 de ani, însărcinată, a murit la o oră după internare

O tânără de 28 de ani a murit la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, la scurt timp după ce a fost consultată de medici. Femeia a ajuns la spital pe picioarele ei și a murit la distanță de o oră, în sala de operații. Femeia se programase la medicul care i-a urmărit sarcina, pentru monitorizare.

În momentul în care i s-a făcut ecografia, medicul a observat că sarcina de 20 de săptămâni era oprită din evoluție, așa că a fost trimisă la maternitate pentru o intervenție chirurgicală. Femeia a luat un taxi și a mers la spital, unde a fost dusă de urgență în sala de operații. La 10 minute, însă, după intervenție, femeia le-a mărturisit medicilor că nu mai poate respira cum trebuie.

”La 10 minute distanță de avort, pacienta a delivrat și placenta. Imediat au ajuns și analizele care ne-au arătat că era într-o tulburare profundă de coagulare și că practic ea nu mai avea factor de coagulare. Moașa spune că în momentul în care i-a făcut o injecție intramusculară, a început să-i curgă sânge. De gardă erau doi medici primari. Aceștia au hotărât că singura variantă de salvare a acestei femei ar fi să o bage în sala de operații.

 

Au băgat-o în sala de operații, dar în timpul intervenției pacienta a făcut stop cardio-respirator la care s-au făcut manevre de resuscitare, dar fără succes. Spitalul a asigurat tot ceea ce se putea asigura pentru acest caz. Au fost folosite 10 flacoane de NovoSeven, un preparat foarte scump și foarte eficient în aceste cazuri. S-a folosit concentrat trombocitar, sânge, tot ceea ce am avut. Din păcate, partea de coagulare era atât de afectată încât pacienta a decedat”, a declarat dr. Bogdan Doroftei, director la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, pentru bzi.ro.

În ciuda eforturilor depuse de medici, aceștia nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața tinerei. Medicul care ar fi monitorizat-o pe parcursul sarcinii a mărturisit că nu i-a fost de fapt pacientă și că nu o cunoaște pe femeie. Trupul neînsuflețit al tinerei a fost dus la Institutul de Medicină Legală (IML) din Iași pentru necropsie și urmează a se stabili cauzele decesului.

Sursa: Cancan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *