Valeriu Iftime, cuvinte de laudă la adresa unui fost jucător al FC Botoșani: Dacă va juca „număr 10”, va deveni cel mai bun din România pe postul său

Foto: Sport Pictures

Evoluția bună a lui Olimpiu Moruțan din meciul pe care naționala U21 l-a încheiat la egalitate scor 1-1 cu Danemarca l-a determinat pe Valeriu Iftime să îl laude pe fotbalistul de la FCSB.

Fost jucător al celor de la FC Botoșani, clubul patronat de Iftime, actualul mijlocaș al roș-albaștrilor a ajuns la FCSB în 2018, în schimbul a 700.000 de euro, bani plătiți de Gigi Becali pentru 80% din fotbalist.

Ajuns la 21 de ani, ardeleanul a avut evoluții tot mai bune în ultimele luni și a dat semnale că poate deveni un fotbalist de mare valoare și care să facă pasul către o echipă importantă din străinătate.

România U21 a obținut o remiză extrem de utilă, scor 1-1, împotriva reprezentativei similare a Danemarcei. Acest rezultat ne-a permis să ne calificăm la Euro 2021, mulțumită jocului rezultatelor. România a fost cea mai bună echipă de pe locul 2 din cadrul grupelor de calificare și va fi prezentă la turneul din Ungaria și Slovenia.

Golul „tricolorilor” a fost marcat de Valentin Costache, din pasa lui Olimpiu Moruțan. Alături de Darius Olaru, colegul său de la FCSB, fotbalistul transferat de la FC Botoșani a fost printre cei mai activi și creativi fotbaliști ai naționalei lui Adi Mutu.

Cum Gigi Becali a decis să se retragă din viața publică și nu mai oferă declarații în mass-media, pe Olimpiu Moruțan nu l-a putut lăuda decât fostul său patron. Valeriu Iftime a avut numai cuvinte frumoase de spus despre fotbalistul în vârstă de 21 de ani, pe care îl consideră a fi cel mai talentat din această generație de la „tineret”.

„Dacă spun că Haruț e cel mai inteligent jucător din noul val, atunci afirm și că Moruțan e cel mai talentat. L-ați văzut și aseară cu câtă ușurință își depășește adversarii și ce clarviziune are în joc. În multe momente e încântător. Moruțan e un tip modest și profesionist, a trecut printr-o perioadă mai complicată la FCSB, dar el e un jucător care-și va fructifica talentul”, a spus Valeriu Iftime potrivit Digisport.

Valeriu Iftime anunță cum poate deveni Moruțan cel mai valoros decar român

Patronul lui FC Botoșani nu s-a ferit să se lanseze în afirmații curajoase despre fostul său jucător și a anunțat chiar că Olimpiu Moruțan poate deveni cel mai bun decar din România!

Din păcate pentru Gigi Becali și FCSB, există și o condiție, iar pentru ca lucrurile să se așeze corect în cazul fotbalistului de 21 de ani, ar trebui ca el să fie mutat pe alt post la formația aflată pe primul loc în Liga 1.

„Dacă va juca „număr 10”, va deveni cel mai bun din România pe postul său. L-ați văzut că el e un tip altruist, el pasează decisiv, nu e făcut pentru goluri. Acești copii de la naționala de tineret vor crește în exprimare doar dacă vor avea meciuri în picioare la echipele de club”, a mai spus Iftime.

Sursa: fanatik.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *