Patronul unei spălătorii riscă puşcăria pentru că a refuzat să facă muncă în folosul comunităţii

Judecătorii ieşeni urmează să decidă soarta unui bărbat pentru care Serviciul de Probaţiune a solicitat revocarea unei pedepse cu suspendare. Octavian Dumitrescu, patronul unei spălătorii auto din oraş, a fost condamnat la 1 an şi 3 luni de închisoare cu suspendare, primind, totodată, şi pedeapsa suplimentară de a presta 70 de zile de muncă în folosul comunităţii, scrie Ziarul de Iasi.

Convocat de mai multe ori de către inspectorii de probaţiune, ba chiar şi somat să îşi respecte obligaţiile, individul a refuzat repetat să o facă. Din acest motiv, autorităţile au cerut ca pedeapsa de 1 an şi 3 luni să fie executată în penitenciar, ceea ce prima instanţă, Judecătoria, a admis.

“În legătură cu obligaţia de a urma un program de reintegrare socială, condamnatul a fost înscris în programul de siguranţă rutieră Drink and Drive derulat în perioada 15.01.2020 – 19.02.2020. Deşi a fost informat despre acest program prin planul de supraveghere, condamnatul nu s-a prezentat, ignorând obligaţia impusă prin sentinţa penală”, au mai stabilit judecătorii. Soarta lui Dumitrescu va fi tranşată de Tribunalul Iaşi, care va pronunţa sentinţa definitivă în acest caz. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *