Măsuri concrete PNL: Mese calde pentru bătrânii noștri și pentru persoanele aflate în dificultate financiară!

Aproape 12.000 de botoşăneni cu venituri reduse vor beneficia zilnic de o masă caldă!

Guvernul PNL vine în sprijinul persoanelor defavorizate acordându-le tichete sociale pentru hrană caldă. Prin prefectură, instituția care reprezintă Guvernul în teritoriu au fost făcute toate demersurile către primării pentru ca cele 11.830 de persoane identificate în judeţul Botoşani să beneficieze de mese calde pe bază de tichete sociale, pe suport electronic. Practic, categoriile defavorizate vor primi un card cu care, pe perioada sezonului rece îşi vor putea procura hrană caldă de la restaurantele şi pensiunile partenere în acest program. Cele 193 de unități care pregătesc și servesc/livrează mese calde și care au acceptat să intre în acest program vor avea obligaţia să  livreze hrana caldă la domiciliul beneficiarilor.

Botoşănenii care vor primi acest ajutor lunar, în valoare de 180 de lei, sunt cei care au împlinit vârsta de 75 de ani, care beneficiază de indemnizaţia socială pentru pensionari sau alte drepturi prin legi cu caracter special, plătite prin case teritoriale de pensii. De asemenea vor beneficia şi persoanele fără adăpost, inclusiv persoanele sau familiile care au fost evacuate din locuinţe şi familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale.
Începând de miercuri, reprezentanţii primăriilor din judeţ sunt aşteptaţi la Prefectura Botoşani pentru a ridica plicurile sigilate cu cardurile valorice care vor trebui să ajungă la beneficiari în cel mai scurt timp.

”Bătrânii noștri și orice persoană sau familie aflată în dificultate financiară, mai ales în contextul epidemiologic actual, sunt sprijiniți de Guvernul PNL să depășească mai ușor aceste vremuri dificile pe care le traversăm. Sunt MĂSURI CONCRETE pe care le luăm pentru botoșăneni, pentru români.  Menționez faptul că primăriile, prin serviciile de asistență socială au obligaţia să înmâneze personal aceste tichete sociale, pe suport electronic, beneficiarilor, fie că beneficiarii se deplasează la primărie sau sunt nevoiți angajații să se deplaseze la locuința beneficiarilor”, a declarat senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani.

Acest program, gândit şi aplicat de Guvernul PNL se concretizează prin creșterea calității vieții persoanelor dezavantajate sau marginalizate. La nivel naţional, valoarea totală a proiectului este de 640.000.000 lei, din care 544.000.000 lei, cofinanţare de la Uniunea Europeană.

Departamentul de Comunicare al PNL Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *