Moartea inspectorului școlar Liliana Chira a îndoliat întregul județ. „E atât de greu să vorbești despre Lili la trecut”

Moartea inspectorului școlar Liliana Chira a îndoliat întregul județ. Zeci de mesaje au curs pe rețelele de socializare după aflarea trecerii acesteia în neființă. Liliana Chira a murit, marți seară, după ce s-a infectat cu virusul COVID 19. Profesoara, care era inspector școlar de informatică, s-a infectat cu noul virus în urmă cu trei săptămâni. Inițial, s-a aflat în izolare la domiciliu, însă ulterior a fost transferată la spital, după ce starea acesteia s-a înrăutățit.

Liliana Chira se afla pe Terapie Intensivă , la Spitalul Județean ”Mavromati”, iar marți, la ora 18.00 a încetat din viață. Ea nu suferea de alte afecțiuni. Liliana Chira trebuia să împlinească săptămâna viitoare 47 de ani.

Iată câteva dintre mesajele transmise de cei care au cunoscut-o și apreciat-o:

„Acum nu mai putem face nimic decât să plângem. Colega noastră, prof. LILIANA CHIRA, inspector pentru informatică a pierdut lupta cu covid-ul monstruos. Dumnezeu să o ierte si sa o primească in Împărăția Sa, lângă cei buni. Condoleanțe familiei si putere”, a spus adjunctul ISJ Botoșani, Ada Macovei.

Lili, ne-ai făcut-o de data acesta! Tu aveai mereu soluții pentru orice !…De ce de data acesta nu ai mai vrut să găsești soluția, draga noastră?! Te salutăm cu capetele plecate și sufletele împovărate de neputință. În toată acestă lungă suferință, gândurile ne-au fost la tine și mâinile împreunate l-au implorat pe Dumnezeu. Dar nu ne-a rămas decât un singur lucru, să ne rugăm pentru sufletul tău bun. Suntem convinși că vei primi omagiul nostru și acolo, sus, vei primi liniștea dumnezeiască pe care o meriți. Ne luăm rămas bun cu certitudinea că vei locui în sufletele noastre prin imaginile frumoase care ni s-au întipărit și pe care ai știut să ni le oferi. Cunoscând sau nu celebrele versuri:

,, Să-nveți din tot ce piere cum să trăiești în veci,, LILIANA a avut darul să ofere celor din jur ocazii de frumoasă aducere -aminte, fapt pentru care am admirat-o și iubit-o fiecare dintre noi și prin care și-a prelungit existența, așa cum numai oamenii deosebiți pot să o facă. Dumnezeu să te odihnescă în pace!”, a spus prof Daniela Trisca Vicol-ispector scolar.

Golul lăsat în urmă este infinit. Te vom purta mereu în suflet, prieten drag!”, a spus prof Gabriel Hârtie, inspector școlar general al ISJ.

E atât de greu să vorbești despre Lili la trecut. Vestea trecerii în neființă a celei care a fost prof Liliana Chira a adus o adâncă tristețe colegilor și prietenilor din toată țara. Lili pleacă spre îngeri lăsând în urmă un șir lung de realizări care ne fac să înțelegem cât de mare e golul pe care îl provoacă pierderea sa. A fost membra a Comisiei Naționale a disciplinei Informatică și TIC, a fost ani în șir membră a Comisiilor Naționale la Olimpiada de Informatică și la cea de Tehnologia Informației. A făcut cunoscut numele orașului și județului nostru pe harta Informaticii din România prin rolul esențial pe care l-a jucat în organizarea a două Tabere de Lot Național de Informatică și a ultimelor ediții ale Concursului Național de Informatică „Urmașii lui Moisil”. Acestea sunt doar frânturi din ce a realizat Lili. Azi pierd mai mult decât o colegă și o colaboratoare neprețuită. Pierd o prietenă dragă și doare foarte mult. Pierd o prietenă cu care obișnuiam să râd și care avea energie și optimism, suficient cât să molipsească și pe cei din jur. Ne vom aminti mereu cu respect și admirație de tine dragă Lili. Drum lin spre îngeri. Condoleanțe familiei îndurerate”, a spus Adrian Panaete, profesorul olimpicilor României la informatică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *