Legătura emoționantă dintre o fetiță de șapte ani și un paramedic botoșănean. A fost omul care a ținut-o prima dată în brațe

Știați că astăzi este ziua micuților care s-au grăbit să vină pe lume, găsind în jur îngeri păzitori? Da, astăzi este și despre „Elena Florentina – viața din căușul palmei” și salvatorii ei!

ISU Botoșani reamintește povestea micuței care s-a născut prematur, asistată de pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Ștefănești. Cei care au intervenit la caz au fost plt.maj. Bogdan Beșleagă, plt.maj. Ioan Tîrzioru și plt.maj. Teodor Gafton. Pentru ei, ziua în care au ajutat-o pe fetiță și i-au salvat viața a rămas întotdeauna întipărită în suflet și în minte, chiar dacă s-au scurs de atunci 7 ani.

4 aprilie 2013

După amiaza, un apel anunța că la 61 de km distanță, la Dămideni, o femeie însărcinată are nevoie de ajutor. Momentul sosirii echipajului SMURD Ștefănești a coincis cu nașterea prematură a unei fetițe. Lângă mamă, două vecine erau panicate. Cu toate că asista la prima naștere, plt.maj. Bogdan Beșleagă a acționat exemplar.
Când am intrat pe ușa, fetița venea pe lume. Am fost primul care a ținut-o în brațe. Femeile care erau în cameră spuneau că le este frică să pună mâna pe copil. Era atât de micuță că o țineam în ambele palme și încă mai rămânea loc. Nu avea mai mult de două kilograme. Am aspirat-o si i-am pensat cordonul ombilical. A început să respire și să scâncească. ” își amintește paranedicul.
 
Mama și fiica au fost transportate la spital cu ajutorul colegilor de la Serviciul Județean de Ambulanță. La două săptămâni, paramedicul s-a interesat de soarta micuței și medicii i-au transmis că intervenția lui i-a salvat viața pruncului.
 
„Am aplicat tot ceea ce am învățat la cursuri. E o motivație puternică faptul că ajutorul oferit de tine face diferența între viață și moarte. Simți că trebuie să te pregătești continuu” – spune cu mândrie salvatorul.

Viața și-a continuat cursul firesc atât pentru salvator, cât și pentru fetița care la naștere cântarea 1.750 grame. Salvatorul și-a împărțit timpul între familie- soție și cei doi băieți și serviciu. Fetița a crescut.
La aproape șase ani de la acest moment, paramedicul, în vârstă de 31 de ani, a dorit să revadă fetita pe care a salvat-o, pe Elena Florentina. Ea și-a întâmpinat salvatorul cu o îmbrățișare de neuitat.

„A sărit în brațele lui și și l-a îmbrățișat de parcă îl știa de o viață. Cred ca s-a creat o legătură între ei, altfel nu îmi explic. Ea nu reacționează așa cu oamenii pe care îi întâlnește prima data”– ne-a povestit mama fetiței, Alina Rotaru, momentul reîntâlnirii.
Elena Florentina mai are doi frați. Sunt crescuți doar de mamă, într-o căsuța sărăcăcioasă. Bogdan simte ca poate și vrea să se implice mai mult. Anul trecut, Elena Florentina a sărbătorit Crăciunul alături de salvatorul ei si familia acestuia!

Astăzi este Ziua Mondială a Prematurității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *