Medic: Trebuie un lockdown mai relaxat. Masca, distanța, igiena sunt bune

Foto: Profimedia Images

Neurochirurgul Vlad Alexandru Ciurea spune că un lockdown general precum în primăvară trebuie evitat, deoarece efectele psihologice sunt dăunătoare iar, în schimb, măsurile de prevenție sanitară precum purtarea măștii, spălarea mâinilor și păstrarea distanței între oameni sunt bune. Specialistul a mai explicat la Digi24 ce este important ca oamenii să facă în perioada cu restricții.

Statul în casă cu televizorul deschis, cu știre după știre din ce în ce mai pesimistă. Asta nu duce la ceva bun. Sunt posturi care trebuie să anunțe, dar contează și tonul de anunțare. Asupra persoanelor puțin mai în vârstă, au un impact formidabil. E și o poveste. A venit ciuma în sat sau în oraș. Au fost 5.000 care au murit de ciumă și încă 100.000 care au murit de panică. Încep cu depresie, tulburări psihice, insomnii, stările conflictuale între cei doi parteneri de casă care s-au înțeles foarte bine ani de zile și din nimic se ceartă. Se accentuează și de aici încep durerile de cap, tulburări de echilibru, tulburări digestive care duc la scădere de imunitare. Apar alte boli din acest dezechilibru psihic”, a spus medicul pentru sursa citată.

Potrivit acestuia, lockdown-ul nu duce la nimic bun.

Toți doctorii spun “opriți acest lockdown, că nu duce la nimic bun”. Trebuie luate măsurile de prevenție: mască, spălare, distanțare, igienă și aerisire. Este bine să se facă aceste lucruri. Nu putem ține pe toată lumea în casă. Cei de la închisoare ce fac? Înnebunesc. Mișcarea este fantastică, gândirea optimistă, discuțiile, schimbul de experiență, empatia, îmbrățișarea. Îmi mențin părerea că acest lockdown trebuie făcut mai relaxat, pentru ca oamenii să rămână oameni”, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *