O femeie din Botoșani a fost dată în judecată de Casa de Asigurări de Sănătate pentru o operație

O femeie din Botoșani a fost dată în judecată de Casa de Asigurări de Sănătate Iași pentru o operație efectuată în Italia, în urmă cu câțiva ani. Aceasta a studiat la Facultatea de Psihologie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, iar pe timp de vară a plecat în Italia. Acolo i s-a făcut rău și a mers de urgență la spital, unde medicii au decis că necesită operație. După ce tânăra a arătat că este asigurată în România, s-a efectuat și intervenția chirurgicală, la spitalul din Marsciano. 

Timp de o săptămână, în iulie 2010 a stat în spital. Cardul european de sănătate îi expira abia în 2011. Reprezentanții spitalului din Italia au solicitat Casei Naționale de Sănătate din România achitarea serviciilor medicale, banii au fost achitați, dar anul trecut botoșăneanca a fost dată în judecată de CAS Iași să returneze banii pentru săptămâna în care a stat în spital în Italia, pe motiv că nu ar fi fost asigurată.

Norocul tinerei că a prezentat toate actele necesare dovedind că era studentă în perioada aceea, fiind asigurată, iar cardul european de sănătate era valabil, astfel că instanta a respins acțiunea CAS. Procesul a avut loc la Judecătoria Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *