Scandal la Lidl! Angajată dată „exemplu” negativ în magazine

O femeie angajată într-un magazin Lidl a fost dată afară, fără a exista vreo dovadă. Doamna, care deținea o funcție de conducere, a fost dată afară și acuzată că a furat un epitalor, un covrig, o chiflă, bani din seif și cărții pentru copii.

Multinaționalele apelează la unele tactici când vrea să scape de angajații incomozi, scrie gazetadecluj.ro. Procesul în care a fost implicată o femeie din Bistrița arată unele dintre aceste tactici.

Curtea de Apel Cluj a dat dreptate unei femei, care a fost dată afară de șefii Lidl după ce aceștia au acuzat-o că furat mai multe chestii din magazin, unele fără valoare. Instanța i-a dat dreptate femeii întrucât Lidl a făcut acuzațiile de furt, fără a avea vreo dovadă în acest sens.

Femeia concediată abuziv de Lidl este divorțată și are doi copii, unul dintre ei având la data incidentului doar doi ani. Angajata avea funcția de asistent manager, fiind angajata lanțului de magazine Lidl încă din anul 2008.

În spatele manevrelor care au dus la concedierea femeii s-ar afla directorul zonal de vânzări, după cum reiese din procesul intentat lanțului de supermarket la Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Angajata a contestat în instanță decizia de concediere

Doamna R. P. a înregistrat dosarul la Tribunalul Bistrița-Năsăud la finalul anului 2018, în care a contestat decizia de concediere, din același an.

În data de 25 septembrie 2018 a fost chemată de managerul zonal de vânzări în biroul magazinului și a fost acuzată de aceasta de furt, respectiv că a sustras bani din seif, că a sustras o chiflă și un covrig fără a le plăti, că a furat mai multe cărți de copii și un epilator, iar ulterior i s-a reproșat că a făcut cumpărături în magazin într-o sacoșă și a intrat cu ea în depozit, iar ulterior a introdus produse în plasa respectivă.

Femeia, forțată să își dea demisia

Această persoană a formulat o tiradă de acuzații la adresa reclamantei, folosind un ton impunător și un limbaj violent și i-a spus că va chema poliția pentru a face investigații și că va primi cel puțin 4 ani cu suspendare, dacă nu-și scrie îndată demisia.

Pe acest fond, reclamanta neavând până atunci probleme cu legea s-a panicat și a scris demisia din cadrul societății pârâte”, se arată în motivarea sentinței Tribunalului Bistrița-Năsăud.

Femeia, dată ”exemplu” negativ în tot lanțul de magazine

A doua zi, în urma unor ședințe, directorul zonal de vânzări le-a spus angajaților altor trei magazine din județ că a prins-o pe R. P. furând din magazin, dând-o astfel exemplu negativ. Potrivit martorilor, acesta a fost unicul motiv al ședinței, de a o umili pe femeie.

Fiind amenințată cu implicarea poliției și un dosar penal, angajata a fost convinsă și să semneze încetarea contractului de muncă prin acordul părților, lucru pe care l-a făcut sub presiune.

Lidl, obligat să plătească angajata de când a fost dată afară și să o primească înapoi la muncă

Acum, lanțul de supermarketuri a trebuit să îi plătească femeii drepturile salariale cuvenite începând cu data încetării contractului de muncă și până la data reintegrării efective, actualizate cu dobânda legală.

De asemenea, Curtea de Apel Cluj a obligat Lidl să plătească și cheltuielile de judecată în fond și respectiv în apel, în cuantum de mai puțin de 1.000 de euro: 3.000 de lei plus 1.700 de lei.

Sursa: playtech.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *