Un cunoscut medic, despre restricții. „Sub nicio formă nu se resimt schimbări. Din contră”!

Foto: Capital.ro

Doctorul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, a declarat luni că încă nu se resimt efectele restricțiilor luate în ultima perioadă, iar o explicație în acest sens ar putea fi transmiterea comunitară foarte importantă.

„Situația din spital e aceeași, lucrăm la capacitate maximă în fiecare zi. Avem peste numărul de pacienți pe care în mod normal am putea să îl avem, găsim cu greu loc și în alte spitale. Reușim să colaborăm cu colegii din alte spitale. Efortul trebuie să fie și mai mare din partea tuturor, pentru că presiunea încă este mare pe spitale”, a spus medicul.

Întrebată dacă resimte o îmbunătățire a situație după restricțiile din ultimele săptămâni, dr. Beatrice Mahler a spus că „sub nicio formă nu se resimt schimbări”. „Din contră, numărul de pacienți simptomatici care vin direct pentru testare la spital este în creștere. Rata de pozitivare în laboratorului Institutului Marius Nasta este extrem de mare, aproape jumătate din testele pe care le facem sunt pozitive și aici intră și pacienții care sunt reevaluați”, a completat ea.

Trist este că au început să vină tot mai mulți pacienți de la domiciliu, cu saturații mici, cu pneumonii severe, care nici măcar n-au beneficiat de un test. Oamenii ori nu vor să se testeze – refuză să accepte simptomatologie pe care o au – ori neagă existența virusului”, a mai spus dr. Beatrice Mahler.

Sursa: digi24.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *