Adrian Streinu Cercel oferă soluția pentru a opri pandemia COVID-19 în România: „Aşa am scoate virusul din circulaţie“

Profesorul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş“ din Capitală, oferă soluția pentru a opri pandemia COVID-19 în România. Adrian Streinu Cercel susține că metoda pentru stoparea pandemiei COVID-19 în România ar fi folosirea pe scară largă a tratamentului cu anticorpi monoclonali.

Este vorba de exact acelaşi tip de tratament care i-a fost administrat preşedintelui american, Donald Trump. Acest tratament ar proteja organismul pentru o perioadă de şase luni şi se foloseşte deja la Institutul Matei Balş din Capitală, scrie bzi.ro.

Văd că nu se vorbeşte deloc de anticorpii monoclonali şi ei ar putea să reprezinte modalitatea de ieşire din pandemie. Ei sunt acum în stadiu foarte avansat de studiu şi înregistrează un element de siguranţă foarte important. În plus, ei reuşesc să neutralizeze şi să ţină sub control, pentru o perioadă de şase luni, o potenţială infecţie“, a declarat Adrian Streinu Cercel.

Adrian Streinu Cercel: „Anticorpii monoclonali, soluţia de ieşire din pandemie“

Managerul Institutului „Matei Balş“ din Capitală, profeosroul Adrian Streinu Cercel, a precizat că dacă ar fi organ decizional ar opta pentru admistrarea pe scară largă de anticorpi monoclonali.

„Eu, dacă aş fi organ decizional, m-aş orienta foarte repede spre o astfel de soluţie, în aşa fel încât să facem o administrare cât mai largă şi dacă reuşim să ţinem sub control circa 70% din populaţie, am scoate virusul din circulaţie”, a precizat Andrei Streinu Cercel.

Terapia se foloseşte deja şi în România

Managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti a confirmat că unitatea pe care o conduce deja foloseşte această terapie.

„Noi folosim şi sunt de 2 tipuri de astfel de anticorpi: se folosesc şi în scop preventiv, la contacţi, dar şi în scop terapeutic, la cei care au dezvoltat infecţia cu Sars CoV-2″, a mai spus Adrian Streinu Cercel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com