FOTO! Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, controale în Piața Mare a municipiului Botoșani. Află detalii!

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Eduardt Cozminschi, aflat într-o vizită de lucru în județul Botoșani, s-a întâlnit cu prefectul județului, Dan Nechifor, cu care a discutat pe larg modul în care schimbările impuse de măsurile speciale de protecție adoptate în contextul pandemiei de Covid-19, au influențat mediul comercial local și felul în care pot fi protejate drepturile consumatorilor, se arată într-un comunicat remis de ANPC.

Am avut o discuție aprofundată cu domnul prefect pentru a gasi împreună  modalitățile cele mai potrivite de desfășurare a activității comerciale în aer liber, în beneficiul atât al consumatorilor cât și al comercianților”, a declarat Eduardt Cozminschi.

Acesta, împreună cu reprezentanții Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Botoşani, s-a deplasat în Piața Centrală a municipiului Botoșani pentru a vedea concret modul de funcționare al actului de comerț cu produse agro-alimentare, în spațiu deschis și, mai ales, cum sunt respectate drepturile consumatorilor, în noile condiții.

Cu această ocazie, comisarii de la CJPC Botoșani au consiliat operatorii economici care își desfășoară activitatea în Piața Centrală, astfel încât raporturile comerciale cu cetățenii orașului sau cu cei aflați în tranzit să se deruleze în conformitate cu toate reglementările în vigoare și în condițiile respectării măsurilor necesare menite să reducă răspândirea noului coronavirus Sars-Cov 2.

ANPC îi asigură încă o dată pe cetățeni că supraveghează atent și minuțios piața, verificând modul în care operatorii economici care activează în România respectă prevederile legale în vigoare, pentru a crește gradul de siguranță al consumatorilor, se mai arată în document.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *