Un fost traficant de minore a ajuns consilier judeţean

proxenetismUn fost condamnat pentru trafic de minore a fost învestit luni, 9 noiembrie, consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui. Proaspătul consilier judeţean Cristian Turcu este şi consilierul personal al vicepreşedintelui CJ Vaslui, Dan Marian, scrieAdevărul.

Cristian Turcu (36 de ani) a candidat la alegerile locale din această toamnă pentru un post de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Vaslui, din partea ALDE, aflându-se pe poziţia a şasea pe lista de candidaţi. 

 

Considerat mâna dreaptă a liderului local, Dan Marian, Turcu a intrat în cursa electorală, aparent pe un loc neeligibil, deşi de trecutul său recent atârnă o condamnare penală pentru o faptă gravă. 

În 2010, Cristian Turcu a fost condamnat de Tribunalul Vaslui la 3 ani de închisoare cu suspendare, după ce a racolat două surori minore, pe care ulterior le-a vândut cu 1.000 de euro unui proxenet, în scopul exploatării sexuale în Italia.

Considerând condamnarea „o greşeală a tinereţii”, Cristian Turcu a intrat în politică, fiind unul dintre membrii din prima linie ai ALDE. În urma rezultatelor alegerilor din 27 septembrie, celor de la ALDE le-au revenit două posturi de consilier judeţean. Iniţial, acestea au fost ocupate de Dan Marian şi Dan Liviu Cain. Ulterior, Dan Marian a fost ales vicepreşedinte al CJ Vaslui, astfel că un post de consilier judeţean, alocat ALDE, a rămas liber.

Deşi se afla pe poziţia a şasea a listei, cel de-al doilea mandat de consilier judeţean ALDE a fost adjudecat de Cristian Turcu, după ce ceilalţi candidaţi, aflaţi în faţa sa, au renunţat fie pentru că au optat pentru consilii locale, fie pentru că s-au înscris în cursa pentru parlamentare.

Ieri, în cadrul şedinţei ordinare a CJ Vaslui, Cristian Turcu a depus jurământul în calitate de consilier judeţean. Ca ironie a sorţii, fostul traficant de minore va face parte şi din comisiile de specialitate ale CJ Vaslui, una dintre ele fiind cea de protecţie socială, protecţie copii, învăţământ, familie, cultură, culte şi sport.

Pe lângă mandatul de consilier judeţean, Turcu activează şi ca funcţionar în cadrul CJ Vaslui, fiind consilierul personal al vicepreşedintelui CJ Vaslui, Dan Marian.

Cristian Turcu este cel de-al doilea politician din Vaslui care accede în funcţii publice, în ciuda trecutului infracţional. În trecut, fostul parlamentar de Vaslui Dan Bordeianu (în prezent PRO România, fost PSD, fost PNL) a câştigat două mandate de deputat şi avea o condamnare pentru un viol în grup. În cazul său, condamnarea figura din perioada de dinainte de 1989.  

Deşi condamnarea este una recentă şi cât se poate de reală, Cristian Turcu a evitat în timpul campaniei electorale să îşi asume public trecutul infracţional, acuzând că de fapt ar fi victima unor atacuri politice din partea celor de la PNL, afişându-şi cazierul ”curat”.

În realitate, tânărul politician a obţinut reabilitarea în urma condamnării pentru trafic de minore, după ce în 2016 a înaintat o solicitare de reabilitare Tribunalului Vaslui. Cererea sa a fost admisă de instanţă, astfel că din 2016 cazierul său este curat. Turcu ar fi dorit ca hotărârea instanţei să nu fie făcută publică, fără să ştie, probabil, că sentinţa motivată se regăseşte şi în prezent pe portalul destinat hotărârilor judecătoreşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com