Noi numiri de preoți în Protopopiatul Botoșani

În Parohia „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” – Buimăceni, comuna Albești, Protopopiatul Botoşani, judeţul Botoşani, a avut loc duminică, 8 noiembrie 2020, instalarea noului paroh al acestei parohii, în persoana părintelui Lucian Cristian Coșofreț.

Delegatul părintelui Lucian Leonte, protopop de Botoşani, a fost părintele Petru Fercal, misionar protopopesc al Protopopiatului Botoşani. Alături de Corul „Sfântul Ioan Botezătorul” din Botoşani, părintele misionar Petru Fercal a ajuns în Parohia Buimăceni pentru a oficia Vecernia în cinstea sărbătorii Sfântului Nectarie, alături de un sobor de preoți. A urmat slujba Parastasului pentru eroii neamului și pentru toți cei adormiți. Părintele misionar Petru Fercal a ținut un cuvânt de învățătură, punând accent pe responsabilitatea și misiunea preotului în parohie. Părintele Lucian Coșofreț, ajutat de rudele sale și creștinii din parohie, a făcut în ultima perioadă reparații capitale la casa parohială. La final, toți cei prezenți au primit câte un pachet cu alimente din partea enoriașilor Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul” și din partea enoriașilor parohiei Buimăceni.

Un nou paroh pentru credincioşii din Orăşeni Vale

În Parohia „Cuvioasa Parascheva” – Orășeni Vale, Protopopiatul Botoşani, judeţul Botoşani, a avut loc luni, 9 noiembrie 2020, instalarea noului paroh în persoana părintelui Dan Budeanu. Părintele misionar Fercal Petru, alături de un sobor de preoți, a săvârșit slujba Paraclisului Maicii Domnului, urmată de slujba Parastasului pentru eroii neamului și pentru toți cei adormiți. Răspunsurile la strană au fost oferite de Corul misionar „Sfântul Ioan Botezătorul”. După săvârșirea slujbei, părintele misionar Petru Fercal a înmânat decizia de numire noului preot. După ce a scos în evidență activitatea frumoasă a fostului preot paroh, părintele Fercal a îndemnat pe noul preot să continue această activitate frumoasă atât pe plan administrativ, cât și pe plan misionar. La final, toți cei prezenți au primit câte un pachet cu alimente din partea enoriașilor Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul” din Botoşani.

Sursa: Doxologia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com