Ce este budgeting-ul? De ce trebuie să începem cu toții să ne organizăm finanțele personale?

Budgeting-ul este procesul prin care ne creăm un plan eficient de cheltuieli periodice. Acest plan se numește, în limbaj popular, „buget”. Acest cuvând nu ne este străin, de multe ori am auzit în jurul nostru expresii precum „nu am buget pentru a cumpăra o nouă mașină” sau „achiziția asta mi-a depășit bugetul”. Conceptul de budgeting merge mai departe, ajutând persoanele care îl implementează să își organizeze finanțele personale în așa fel încât situații precum cele descrise de expresiile de mai sus să nu mai existe în viețile noastre.

Dacă v-ați aflat des în situația în care nu vă ajung banii să vă îndepliniți o dorință sau un vis, atunci acum este momentul cel mai bun din viața dumneavoastră să vă faceți ordine în finanțele personale și să creați un plan de budgeting prin care să vă organizați mai bine veniturile și cheltuielile. Primul pas în acest sens este sinceritatea absolută cu noi înșine și crearea unei liste de priorități financiare. În acest fel ne putem focusa veniturile pe lucrurile cu adevărat împortante pentru noi.

În cazul în care vă doriți să vă puneți în ordine situația financiară, dar vă aflați într-un impas care vă impiedică să gândiți clar, puteți rezolva aproape instant această problemă prin accesarea unui împrumut rapid. Creditele rapide se obțin de la IFN-uri (instituții financiare nebancare) precum site-ul https://www.17bankow.com/, cu mare ușurință, și vă pot da o perioadă de respiro în viața financiară pentru ca dumneavoastră să vă puteți organiza corespunzător fără stres.

Budgeting-ul este un proces prin care nu vă asigurați doar crearea unui plan responsabil pentru cheltuielile dumneavoastră, dar vă ajută și să vă asigurați că veți urma acest plan pe perioade lungi de timp. Prin intermediul acestui plan vă veți pune în ordine veniturile, cheltuielile și datoriile și veți avea o imagine de ansamblu la propriu asupra situației dumneavoastră financiare. Atunci când vedem, la propriu, balanța financiară din viața noastră, tentațiile vor deveni mai ușor de stăpânit și economiile vor crește văzând cu ochii. În acest fel vă veți permite întotdeauna să vă cumpărați lucruri la care înainte doar visați.

Cheia succesului în crearea unui plan de budgeting este organizarea. În plus, un plan financiar bine pus la punct va fi eficient pentru tot restul vieții dumneavoastră, fiind necesare doar mici ajustări periodice. Unul dintre cele mai mari avantaje, pe care poate momentan nu îl realizați la adevărata sa valoare, este contul de economii care va crește de la lună la lună fără ca dumneavoastră să depuneți un efort supraomenesc.

Decizia de a pune ordine în viața financiară nu este una ușor de luat, iar procesul de creare a planului de budgeting poate fi stresant pentru majoritatea dintre noi. Din fericire, rezultatul merită și vă va face să uitați stresul calculelor matematice și a tăierii cheltuielilor inutile din viața dumneavoastră. Tot ce vă trebuie ca să vă motivați este gândul că veți ajunge la o independență financiară care vă va oferi doar bucurie și liniște.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *