Dosarul Hexi Pharma, repus pe rol. 2,7 milioane de lei confiscate pentru că a vândut produse neconforme către Spitalul Botoșani

Foto: Stirile Protv
Foto: Stirile Protv

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis joi să repună pe rol dosarul Hexi Pharma, după ce anterior amânaseră de patru ori pronunţarea unei sentinţe definitive în acest caz.
În acest caz, cele mai mari sume confiscate de la Hexi Pharma sunt pentru produsele neconforme comercializate inclusiv către Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani, respectiv de  2,7 milioane lei.

Hexi Pharma trebuie să plătească un prejudiciu de aproximativ 125 milioane lei, reprezentând contravaloarea produselor biocide neconforme achiziţionate de sute de spitale din ţară.

Astfel, Hexi Pharma a fost obligată să plătească 89 milioane lei (82 milioane lei şi 1,5 milioane euro) către 128 de spitale, constituite părţi civile în dosar.

Cele mai mari sume urmează a fi plătite către Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş – 32 milioane lei, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Mureş – 8 milioane lei, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş – 4,3 milioane lei. De asemenea,  instanţa a decis confiscarea sumei de 36 milioane lei de la Hexi Parma, obţinute de companie de la 205 spitale de stat şi private din ţară, care nu s-au constituit părţi civile în dosar. 

Pe lângă Spitalul Botoșani, mai sunt:  Spitalul de Urgenţă Vâlcea, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, SJU „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, SJU „Sf. Spiridon” Iaşi, SJU Călăraşi, Institutul Clinic Fundeni, dar și altele.

În martie 2017, compania Hexi Pharma a fost trimisă în judecată de Parchetul General pentru săvârşirea a 340 de infracţiuni de înşelăciune (dintre care şapte având consecinţe deosebit de grave), uz de fals (61 de acte materiale), precum şi pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *