Mihaela Huncă candidat Camera Deputaţilor Botoşani Ne mor medicii de familie! Guvernul nu a avut capacitatea să se organizeze şi să distribuie echipamente medicale de protecție. Un medic de familie din Botoşani, găsit mort în cabinetul său, era infectat cu Covid.

Mihaela Huncă, candidatul Pro România la Camera Deputaților,  acuză Guvernul  că nu a avut capacitatea să se organizeze şi să distribuie echipamente medicale de protecție. 

Din păcate asistăm la adevărate tragedii în aceste zile. Un medic de familie infectat cu Covid a fost găsit mort în cabinetul său. DSP Botoșani caută acum pacienții cu care a intrat în contact. Încă din luna martie am adresat o întrebare rămasă fără ecou, ministrului sănătăţii în care trăgeam un semnal de alarmă şi spuneam că asistăm la un strigăt disperat al medicilor de familie. Cadrele medicale, reclamau atunci faptul că nu au măști, mănuși, combinezoane și dezinfectanți și că sunt trimiși ,,în prima linie” să îngrijească suspecți de coronavirus cu brațele goale. Dincolo de pericolul personal de infectare, medicii de familie pot deveni cei mai mari vectori de răspândire a infecţiei, pentru că, prin natura muncii  intră zilnic în contact cu peste 40 de persoane. Şi asta se întâmplă atât la nivelul oraşelor, cât mai ales în mediul rural, unde populaţia vârstnică este cea mai expusă în faţa noului coronavirus. Medicii s-au organizat singuri până la urmă, au cumpărat ce au putut, dar acestea sunt materiale curente de protecție, echipamente medicale comune şi nu profesionale. Este trist! Câţi oameni trebuie să mai moară pentru ca guvernul să îşi facă treaba?, “ se întreabă candidatul Pro România Botoşani la Camera Deputaţilor Mihaela Huncă.

Sursa: comunicat Pro România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *