Noi controale anti COVID în județ. Zeci de botoșăneni prinși fără mască sau care nu au respectat interdicția privind deplasarea

 

 

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, au acționat pentru verificarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, dar și mijloace de transport în comun, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Astfel, pe raza întregului județ, au fost organizate 11 acțiuni punctuale, în sistem integrat, în cadrul acestora fiind controlate 115 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 96 de  mijloace de transport în comun.

Echipele de control au aplicat 62 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 18.500 de lei, dintre acestea, 42 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu și 20 de  sancțiuni pentru nerespectarea interdicției privind deplasarea.

Recomandăm cetățenilor să poarte mască de protecție în toate spațiile publice închise și/sau deschise și să respecte măsurile impuse de autorități privind deplasarea în afara locuinței sau gospodăriei în intervalul orar 23:00 -05:00”, a precizat Nenișcu.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com