Hala de carne nu se închide! Primarul municipiului Botoșani: La hala de carne vom desfășura comerț, pentru că este un centru comercial

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a declarat, joi, că hala de carne din municipiu va rămâne deschisă , iar comercianții își vor putea vinde marfa de la boxele pe care le au în interior. Edilul a precizat că nu există nicio diferență între un complex comercial și hala de carne, drept pentru care, spune Cosmin Andrei, își asumă funcționarea acesteia, chiar dacă se vor da amenzi. 

Primarul a mers, joi dimineață, în piață, pentru a discuta cu comercianții. Aceștia sunt trevoltați, în continuare, de măsura luată de guvern, de închidere a piețelor interioare. 

Sunt în asentimentul comercianților care reclamă faptul că își vând produsele pe unde apucă, pe tarabă, în aer liber, deși putem oferi în Piața centrală toate condițiile. Suntem dispuși să adaptăm măsurile pe care le avem pentru un comerț civilizat și un flux de cumpărători care poate fi controlat și cu celelalte măsuri pe care le aplică supermarketurile și hipermarketurile. Din păcate, avem avem în continuare acea prevedere din Hotărârea de Guvern care ne împiedică și riscăm în orice moment, dacă deschidem aceste hale, să fim amendați: lucru care s-a întâmplat. Ne vom asuma cu hala de carne, chiar dacă ne vor da amenzi, pentru că acolo chiar nu văd nicio diferență între un complex comercial, cum sunt celelalte cu capital străin, la care fac mereu referire comercianții și cetățenii, și hala de carne pe care o avem cu tarabe fără a fi încadrat literalmente într-o piață agroalimentară sau într-una mixtă. La hala de carne vom desfășura comerț, pentru că este un centru comercial”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

În ceea ce privește comercianții de lactate,  primarul a spus că aceștia pot vinde la tarabe în exterior, însă spune că pot fi oricând amendați pentru condițiile sanitare. 

Atunci încercăm să luăm măsură compensatorii și apelăm la bunăvoința domnului prefect, să nu ne mai calce cu controalele. Am avut o discuție între doi oameni serioși și am agreat o serie de măsuri, cum au fost cele de la Piața viilor, dar când am început să le punem în aplicare, ne-au trimis controale”, a mai spus Andrei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *