Medic de la Spitalul Județean Botoșani: Dacă nu scade rata infectărilor sistemul medical intră în colaps

Medicul Alin Atudoroae, de la Spitalul Județean Botoșani, susține că sistemul medical este la un pas de a intra în colaps. Potrivit acestuia, spitalele din Botoșani sunt pline și este depășit și momentul în care puteam intra în carantină.

Autoritățile centrale anunță nu mai puțin de 130 de persoane din județul Botoșani depistate pozitiv COVID 19, în ultimele 24 de ore. Asta în condițiile în care luni și marți au fost raportate la Botoșani câteva zeci de cazuri.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul infectărilor cu noul coronavirus ajunge, astfel, în județul Botoșani la 4.320. De asemenea, 27 de probe au ieșit pozitive, miercuri, la retestare.

Nu am pretentii ca cei care au putere de decizie la nivel national sa se gandeasca la orasul in care se agata harta in cui, am pretentia ca oamenii din municipiu sa inteleaga faptul ca spitalele din Botoșani sunt pline.. Cred ca deja este depasit si momentul in care puteam intra in carantina… Situatia este critica si din pacate unii nu inteleg acest lucru…. Acum avem la nivel national un platou al pacientilor internati pe ATI.. dar procentul celor din ATI se raporteaza la nr infectarilor de acum aproximativ 10 zile.. Deci urmeaza 10 zile in care nr celor din ATI v-a creste cu 40%..spun asta ptr ca trebuie sa intelegem ca nu putem cere ajutor spitalelor din tara. Suntem pe cont propriu Si vin din nou cu unele sfaturi. In timpul unei pandemii toti cei care au simptome specifice trebuie sa considere ca au contactat boala, in consecinta ii rog pe toti cei care care au simptome de raceala sa considere ca este posibil sa fie infectati si sa se izoleze de restul familiei, apoi sa contacteze medicul de familie. Nu trebuie sa asteptam sa ne impuna cineva carantina,trebuie sa fim noi constienti ca daca nu scade rata infectarilor sistemul medical intra in colaps”, spune doctorul.

Explozie de cazuri COVID 19, miercuri, la Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *