Patronul unui cunoscut PUB din Botoșani cere la Tribunal redeschiderea restaurantelor. El a dat în judecată Comitetul pentru Situații de Urgență

Patronul de la Grand Irish Pub din Botoșani, Răzvan Baltă, a cerut Tribunalului Botoșani să anuleze hotărârea prin care autoritățile județene au dispus interzicerea activităților în restaurantele și cafenelele din localitățile în care rata de infectare cu virusul COVID-19 este mai mare de 3/1.000.

Direct afectat de această măsură, care se aplică în municipiul Botoșani (unde rata de infectare aproape ajunge la 6/1.000), Răzvan Baltă, prin firma sa, Anchy Sport Outlet SRL, a deschis, marți, o acțiune la Tribunalul Botoșani împotriva Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, cerând magistraților să anuleze hotărârea emisă pe 7 noiembrie care prevede închiderea restaurantelotr și teraselor.

Baltă este deranjat de faptul că doar industria HoReCa are de suferit de pe urma pandemiei de coronavirus, în timp ce hipermarketurile sau băncile, în care aglomerația este mai mare, sunt deschise. El spune că de șapte luni toate firmele care dețin restaurante, hoteluri sau cafenele înregistrează pierderi majore, iar statul nu a luat nicio măsură pentru a veni în întâmpinarea lor. 

El susține că prin acțiunea deschisă, marți, la Tribunalul Botoșani vrea să arate, totdată, că măsurile adoptate de autoritățile locale nu sunt legale, ci sunt doar o transpunere în practică a unor decizii greșile luate la nivel național.

Nu este o acțiune politică. Pur și simplu vreau să arat că hotărârile luate împotriva noastră, a celor din HoReCa, sunt ilegale. Parcă noi am sursa COVID-ului în România”, a spus Răzvan Baltă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *