Bărbat găsit mort pe o bancă din municipiul Botoșani

Un bărbat de 43 de ani a murit pe o bancă, în municipiul Botoșani, în apropiere de Spitalul Judeţean „Mavromati”. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Asociaţiei Happy. Potrivit acestora, cu o zi înainte, l-au găsit pe bărbatul respectiv pe aceeaşi bancă, flămând şi îngheţat.

Dumitru Darosi, nascut in 1977 , a plecat dintre noi. In aceiasi zi directorul DAS Botosani declara: „Nu este treaba Asociaţiei Happy să asigure mâncarea….” noi l-am gasit flămând și inghetat de frig pe o bancă. Tot dl. director mai spune ca unii dintre ei refuză să mearga la Sc. Nr. 3 –  ntrebarea este DE CE refuza? Ei ne spun noua ca din cauza mizeriei, paduchilor, lipsei apei calde, din cauza ca nu toate persoanele sunt linistite și ajung sa se fure între ei. Trebuie sa recunoastem faptul ca multi dintre ei au vicii , ok…dar pentru asta exista servicii abilitate pentru ai ajuta pe acesti oameni, pentru a le fi alaturi si ai susține in procesul de vindecare. Intr-un final nu acesta este scopul instituției?
Nu pentru toate aceste lucruri/probleme a fost înființată? Au vicii si vor avea in continuare dar nu este un motiv de nepăsare și abandon. Nascut in 1977 – viata pe strada este grea , iti consuma toate resursele psihice in primul rând apoi isi pune amprenta asupra fizicului. Ceea ce dorim noi este ca acesti oameni sa beneficieze cu adevarat de serviciile sociale, in conditii umane si demne. Sezonul rece este abia la inceput , pandemia este un motiv in plus pentru a le oferi un minim de siguranta si protectie acestor oameni. Noi vom oferi in continuare supe fierbinți. Adapostul temporar de la Sc. Nr 3 trebuie a fie dotat corespunzător- duș cu apa caldă, izolator, servicii medicale pentru a nu creea un focar de infecție
, spun reprezentanții Asociației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *