Vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta, apostrofat de prefect după montarea corturilor militare la Spitalul Județean

Vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta, a fost apostrofat de prefectul Dan Nechifor, miercuri, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pentru că nu au fost respectați pașii legali în vederea montării celor două corturi militare de către Consiliul Județean în fața Spitalului ”Mavromati”.

Prefectul Dan Nechifor i-a spus lui Birta că instituțiile trebuie să colaboreze pentru orice problemă care ține de sănătatea oamenilor, făcând referire la Consiliul Județean și Instituția Prefectului, și că Inspectoratul pentru Situații de Urgență are disponibile 50 de corturi care puteau fi montate în astfel de situații, De asemenea, reprezentantul Guvernului în teritoriu i-a atras atenția vicepreședintelui CJ că nu a fost informat despre montarea corturilor.

Orice colaborare din punctul meu de vedere este instituțională și trebuie să respectăm niște pași legali în cazul în care se instalează, indiferent că sunt construcții modulare, corturi.  (…) La ISU am 50 de corturi, nu două. Asta nu înseamnă că, de fapt, colegii mei de la ISU sunt într-o stare de neputință și nu pot să asigure construcții ușoare, corturi sau alte elemente pentru efectuarea triajului. Mi se părea colegial, din moment ce suntem membri în CJSU, ca aceste lucruri care țin de sănătatea județului să le discutăm aici”, i-a spus prefectul lui Dorin Birta.

La rândul său, vicepreședintele CJ și-a cerut scuze și a spus că nu a știut care este procedura privind montarea acestor corturi pentru triajul epidemiologic. Mai mult, Birta i-a spus prefectului că, corturile militare sunt mai rezistente decât cele ale ISU.

Nu am știut procedura exactă. Am spus că atâta timp cât discuția pe care am purtat-o,  de a face o copertină în fața Spitalului Mavromati a trenat de aproximativ o lună jumătate, am considerat-o o chestie urgentă și poate am sărit unii pași, Îmi cer scuze pentru acest lucru. (…) Corturile care s-au instalat în față la Mavromati sunt un pic mai rezistente decât cele de la CJSU. Nu cred că este cazul să ne pierdem în discuții. Mi-am cerut scuze în numele Consiliului Județean legat de această situație”, a adăugat Dorin Birta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *