FOTO Pentru ei, orele online sunt doar un vis. Trei copii din Botoșani nu au nici măcar curent electric

Halici Mihaela-Dumitrita are 26 de ani şi trei copii de şapte, şase şi trei ani. Mămica locuiește cu aceștia în comuna Vârfu Câmpului. Soţul a părăsit-o în urmă cu doi ani şi cei patru trăiesc doar din alocaţia copiilor, respectiv 555 de lei lunar, într-o casă părintească a Mihaelei, alături de mama acesteia. Casa nu a fost niciodată racordată la reţeaua electrică. Practic, cei trei copii fac parte din a doua generaţie privată de condiţii normale de trai. Tatăl Mihaelei şi bunicul copiilor ei este plecat la muncă în ţară, pentru a asigura cele necesare traiului de zi cu zi.

Fără curent electric, pentru copiii Mihaelei orele online rămân o poveste frumoasă. Băiatul cel mare este în clasa zero, iar mijlociul şi fetiţa cea mică sunt la grădiniţă. Acum, ei îşi doresc măcar câte un telefon pentru a putea ţine legătura cu colegii lor, dar nu și le permit și nici nu au cum să le încarce pentru că nu au curent electric.

Mihaela este în proces cu soţul pentru pensia alimentară. Grija ei este de a le asigura hrana zilnică, racordatea casei la reţeaua electrică fiind un vis.

Am decis să ajut şi această familie pentru că mi se rupe sufletul ori de câte ori găsesc copii cu aripile frânte de sărăcie. Urgenţa este racordarea casei la reţeaua electrică. Reprezentanţii E.On mi-au promis că ajung în zonă pentru a vedea ce costuri sunt pentru a racorda locuinţa la reţeaua electrică. Am discutat şi cu doamna primar al comunei Vârfu Câmpului, Maria Huţu, care a promis că pune la dispozţie un buldoexcavator pentru a efectua lucrările necesare pentru îngroparea cablului electric. Oameni buni, vă rog să mă ajutaţi pentru a schimba în bine viaţa acestei familii. Haideţi să le demonstrăm şi acestor copii că faptele bune fac minuni şi Dumnezeu să vă răsplătească înmiit pentru tot ajutorul acordat”, susține Daniel Câșlariu, cel care deține Asociația Grup Civic Botoșani.

Cei care vor să ajute au la dispoziție conturile asociației: 

?IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401.

? IBAN-ul contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401.

?IBAN-UL contului curent in GBP deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO08BTRLGBPCRT0530156401.

Codul Swift BTRLRO22. Cu specificația “electricitate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *