Amendă de 15.000 lei dată unui agent economic din Botoșani după un control

Un agent economic din Botoșani a primit o amendă usturătoare după un control. Luni, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații a Criminalității Economice împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat verificări pe linia prevenirii și combaterii activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos la o societate comercială de pe raza municipiului Dorohoi.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că agentul economic a efectuat operațiuni  de expediere a cantității totale de 49,67 metri cubi de material lemnos de diferite sortimente, în valoare totală de peste 5.800 de lei, fără respectarea prevederilor legale în ceea ce privește circulația acestuia și fără efectuarea mențiunilor în sistemul informatizat de urmărire a materialelor lemnoase.

În cauză a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 15.000 de lei, fiind dispusă, totodată și confiscarea sumei de 5.815 lei, reprezentând contravaloarea materialului lemnos”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

              

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *