Prefectul județului Botoșani, semnal de alarmă privind îmbolnăvirile cu COVID: Tancul cu oxigen de la Spitalul Județean se alimenta o dată la 30 de zile. Astăzi se alimentează în fiecare săptămână

Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a tras un semnal de alarmă, marți, cu privire la numărul de îmbolnăviri COVID 19 în municipiul Botoșani. Acesta a declarat că municipiul are cel mai mare indice de infectare din tot județul, respectiv 5, 48 la 1000 de locuitori și spune că spitalele suport 1 și suport 2 din Botoșani sunt la capacitate maximă.

Nechifor susține că și la Spitalul Dorohoi, care a devenit spital suport doi Covid, paturile sunt ocupate în proporție de 50% și că în maxim o săptămână toate vor fi ocupate. 

Tancul cu oxigen de la Spitalul Județean se alimenta, dacă nu mă înșel, o dată la 30 de zile. Astăzi se alimentează în fiecare săptămână. În momentul în care astăzi vine unitatea mobilă și va fi instalată în curtea spitalului județean, vom avea încă 12  paturi de  terapie intensivă care vin suplimentar la cele 15 paturi care există în Spitalul Județean și care sunt ocupate la capacitate maximă. Acea unitate mobilă va avea nevoie de oxigen, care va consuma din rezerva spitalului. Vom ajunge să facem alimentarea undeva la două zile sau 24 de ore. Cam acesta este nivelul a ceea ce înseamnă pandemia de COVID”, a spus prefectul. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *