Premierul Ludovic Orban, motivul închiderii piețelor: Cei care merg acolo sunt persoane mult mai vulnerabile

Premierul Ludovic Orban susține că suspendarea activității piețelor care funcționează în spații închise se justifică prin faptul că acestea „nu sunt foarte bine amenajate”, iar cei care merg la piață sunt persoane în vârstă, mult mai vulnerabile. Activitatea piețelor care funcționează în spații închise este suspendată pentru 30 de zile.

„În general nu sunt piețe foarte bine amenajate, Nu au sisteme de ventilație, nu au avut un sistem de a asigura măsurile de protecție sanitară. Cei care merg la piață sunt mai în vârstă, mult mai vulnerabili”, a spus Ludovic Orban, la postul B1Tv.

„Ne cerem scuze pentru inconvenientele pe care le creăm printr-o astfel de măsură, dar măsura în sine este o măsură care dorește să păstreze la minimum riscurile de contaminare, mai ales ale persoanelor în etate care sunt cei mai mulți dintre cei care beneficiază de acest serviciu”, a mai spus el.

Premierul a adăugat că a avut discuții cu peste 100 de primari din țară ca să se găsească soluții astfel încât producătorii români să aibă unde să își vândă marfa. El a spus că unele piețe au pereții reatractabili, iar altele au parcări în care pot fi mutate tarabele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com