FOTO! Medicii veterinari botoșăneni, protest în curtea Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor: Avem drepturi, nu doar obligaţii contractuale

Mai mulți medici veterinari concesionari din Botoşani au protestat, luni, în curtea Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. Nemulțumirea pleacă de la subfinanțarea activității de teren a acestora. Ei cer majorarea tarifelor pentru manopera prestată şi alocarea de fonduri pentru achiziţionarea echipamentelor sanitare de protecţie anti COVID.

„Medicul uman salvează omul, medicul veterinar salvează omenirea”, „Atenţie! Suntem parte a sistemului de sănătate publică” , „Avem drepturi, nu doar obligaţii contractuale” au fost mesajele transmise de veterinari.

“Lipsa finanţării ne opreşte din activitate sau ne împiedică foarte mult să facem ce este de făcut în condiţii corespunzătoare. Nu avem cu ce să ne asigurăm materiale de protecţie în plină pandemie de Covid, nu avem cu ce să cumpărăm tipizatele necesare inventarului în desfăşurare. În plină pandemie de Covid, tu mă trimiţi din ogradă în ogradă fără bani, cu ce să îmi cumpăr botoşei, mănuşi, mască, salopetă, cizme, dezinfectanţi? (…)  Nu ni s-au majorat tarifele din 2013. Au crescut toate, dar tarifele pentru manoperă au înţepenit la nivel de 2013.”, a declarat Laura Neamţu, medic veterinar în Răchiți.

Medicii veterinari spun că vor continua protestele.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *