Peste 170 de botoșăneni amendați pentru că nu purtau mască

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, au acționat pentru verificarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, dar și mijloace de transport în comun, potrivit unui comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani.

Astfel, pe raza întregului județ, au fost organizate 7 acțiuni punctuale, în sistem integrat, în cadrul acestora fiind controlate peste 100 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 87 de  mijloace de transport în comun.

Echipele de control au aplicat 177 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 29.000 de lei, dintre care 171 de sancțiuni au fost aplicate  persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu și 6 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespctarea distanțării fizice.

Polițiștii reamintesc faptul că începând cu data de astăzi, 09 noiembrie 2020, au intrat în vigoare noile măsuri instituite ca urmare a modificărilor și completărilor aduse prin HG nr.935/2020.

Principalele modificări și completări vizează:

 1.Purtarea măștii de protecție în toate spațiile închise și/sau deschise, publice și/sau private.

  1. Se interzice desfășiurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private.
  2. În toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00, cu unele excepții menționate în mod expres în actul normativ.
  3. Se suspendă activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor;

Prin excepție, se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară. Va recomandam sa respectati masurile impuse de autoritati si prevederile legale aflate in vigoare”, a precizat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

 

 

 

 

One thought on “Peste 170 de botoșăneni amendați pentru că nu purtau mască

  1. De ce nu se duc în piaţa mare, fiindcă acolo pieţarii nu au nici o treabă. Dacă te văd că te mai fereşti, încep să strănute şi să tuşească lângă tine în mod intenţionat.
    Hai să vedem patrule de poliţie şi acolo, şi care săşi facă datoria cum se cuvine. De ce se dau amenzi doar la cetăţeni inofensivi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *