Mesajul unui polițist din Botoșani după ce s-a infectat cu coronavirus: Lupta asta nu o poți câștiga de unul singur, câștigăm sau pierdem toți, împreună

Un polițist de 29 de ani din Botoșani atrage atenția asupra pericolului pe care îl prezintă coronavirusului și îndeamnă populația să se protejeze și în același timp să îi protejeze și pe cei din jur respectând măsurile necesare. Vlad Roșca a fost testat pozitiv la COVID-19 deși, spune el, a purtat mască permanent când ieșea din casă.

Primele simptome au fost o tuse ușoară ce a dispărut în câteva ore și o jenă în gât, nimic care să mă îngrijoreze. Peste noapte am făcut puțină febră, iar dimineață m-am trezit cu o durere de cap foarte intensă, dureri musculare și articulare, plus frisoane. M-am dus direct la spital, unde am fost testat pe baza simptomelor prezentate, iar a doua zi am primit rezultatul – pozitiv. Momentan sunt bine, am o formă ușoară a bolii. Dar chiar și așa, nu e o stare dezirabilă, deloc! Nu știu de unde am contactat virusul, am purtat mereu mască în locurile publice (da, chiar și pe stradă), am fost cât se poate de atent în ultima perioadă, dar se pare că nu e suficient să te protejezi, dacă efortul nu este unul colectiv. Lupta asta nu o poți câștiga de unul singur, câștigăm sau pierdem toți, împreună”, spune polițistul.

El îi sfătuiește pe oameni să aibă grijă de ei, dar la primele simptome să își facă testul COVID.

Poartă masca – te protejezi atât pe tine, cât și pe cei din jur. Nu-i mai incomodă decât un tub băgat pe gât, sunt convins. Evită contactul cu persoanele vulnerabile – o mică răceală pentru tine poate fi fatală pentru părinții sau bunicii tăi. Cel mai important- fă-ți testul la primele simptome! În cazul unui rezultat pozitiv, stai acasă 14 zile și astfel oprești răspândirea virusului. Rămâi cu conștiința împăcată că nu ai îmbolnăvit și pe alții. Procedura e simplă, iar interacțiunea cu cadrele medicale de la UPU Botoșani și de la Infecțioase a fost o surpriză plăcută (nu știu cum o fi prin alte părți, dar sunt convins că mai sunt oameni faini). Ah, iar pentru conspiraționiști – să știți că “n-a intrat banii” de la Bilgheiț sau de la Soroș. Dar mai aștept, poate că o fi fost weekend și de asta întârzie. Și nici cip-ul încă nu mi l-au activat, probabil îi mai fac vreun update, ceva. Sau o fi vreo chinezărie…”, spune polițistul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *