O femeie din Botoșani dezvăluie cum a luat coronavirus și ce simptome a avut. „Îmi clănțăneau dinții necontrolat și tremuram cu tot cu pat”

O femeie din Botoșani ne-a povestit, sub protecția anonimatului, prin ce a trecut după ce s-a infectat cu noul coronavirus. De profesie economist, botoșăneanca susține că a luat COVID-19 după ce a mers cu o persoană cu mașina, fără a purta mască. La scurt timp a aflat că fata respectivă a fost testată pozitiv la coronavirus. După trei zile, a început să aibă dureri de cap, dureri de ochi la contactul cu lumina ți la miscarea lor sus-jos, timp de 3 zile, de duminica 25 octombrie, 

„Joi, 29 octombrie, nu m-a mai durut capul, însă am constatat că nu mai am miros. Atunci am fost convinsă că sunt pozitivă. Gustul îl simțeam însă doar dulce, sărat, acru, amar, fără arome. Adică dacă mă punea cineva să închid ochii și îmi dădea să gust usturoi pisat, puteam să spun doar că e ceva iute, nu că este usturoi. Din 29 octombrie și până pe 5 noiembrie doar aceste 2 simptome le-am avut. Erau deja 2 saptămâni de cand contactasem virusul, am zis ca e gata. Pe 5 am inceput sa simt mirosul, nu in totalitate, dar simteam. Fizic am fost super bine in toata aceasta perioada si am zis ca sunt o persoană norocoasa”, a spus aceasta.

Cu toate acestea, când credea că a scăpat și nu vor mai urma alte simptome, organismul său a fost afectat mai puternic.

In ziua cand mi-a venit mirosul, spre seara, cand chiar nu ma mai asteptam sa se intample ceva, dintr-o data am simtit o presiune puternica in piept si cu o stare de slabiciune aproape de lesin, m-am asezat rapid in pat si imediat am inceput sa tremur, am avut un frison asa cum nu am avut niciodata de cand ma stiu, pur și simplu imi clantaneau dintii necontrolat si tremuram cu tot cu pat, degetele la maini mi s-au albit si unghiile mi s-au invinetit. M=a tinut acel frison mai mult de o ora. Febra nu aveam, abia dupa ce s a oprit frisonul aveam 37.8. Am pus baiatul sa-mi faca 2 pliculete de Theraflu odata si m-au linistit. Daca nu ma linisteam, clar mergeam la spital desi gandul ca ramaneau copiii singuri ma inspaimanta, dar ma inspaimanta si mai tare gandul ca, daca stau acasa, ar putea sa se agraveze situatia si sa ramana, Doamne ferestem singuri de tot. Mi-a ramas presiunea in piept si a doua zi insa apoi incet, incet a trecut. Febra musculara am si acum de la cat am tremurat. Daca la mine a fost doar o criza de o seara si ma gandeam la ce e mai rau, cum se simt bietii oameni care nu au aer? Efectiv vad moartea in fata lor. Tare urat si imprevizibil este acest virusm te intoarce la 180 grade cand crezi ca totul a trecut. In continuare pot spune ca Dumnezeu ma iubeste si ca sunt norocoasa ca pana in prezent sunt bine si nu am avut simptome urate (in afara de acel episod care nu sunt convinsa daca e o reactie a coronavirusului sau poate a fost un atac de panica). Ma doare cand vad cat de inconstienti sunt oamenii…celor care nu cred ar trebui macar cate o zgaltaiala dintr -aia cum am avut eu atunci sa le dea, sa se trezeasca la realitate. Sa nu li se intample nimic rau, dar sa i trezeasca”, mărturisește femeia, care a stat izolată în tot acest timp.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *