Regizorul Ion Sapdaru a cumpărat flori de la bătrânelul ce plimbă un căruț pe străzile Botoșaniului. Cum a decurs întâlnirea

Apreciatul regizor și actor Ion Sapdaru a cumpărat flori de la bătrânelul ce se plimbă cu un căruț plin cu flori pe străzile din municipiul Botoșani în speranța că le va vinde pentru a face un ban. Ion Sapdaru a povestit pe pagina sa de socializare cum a decurs întâlnirea.

Mi-a dat voie sa-l fotografiez , n-a vrut sa-mi spuna cum il cheama , mi-a spus insa cati ani are, e cu 2 ani mai mare decat Joe Biden, adica are 79 de ani. L-am intrebat daca se teme de covid . Mi-a aratat mandru masca . Cand l-am intrebat ce pensie are, a dat din umeri – nu stia . L-am intrebat despre copii , a gagait trist cu gura fara dinti .Cand am cumparat o floare a zis ca i-am dat prea mult. O sa mai spun ca azi e 8 noiembrie , 2020 , ca batranelul traieste intr-o tara europeana cu valori crestine de nezdruncinat unde respectul si grija pentru batrani e sfanta. Wikipedia zice :Conform unui studiu din anul 2016, aproximativ 1,5 milioane de vârstnici din România sunt afectați de singurătate , saracie si abandon”, a scris regizorul, care s-a întâlnit cu bătrânul cu florile pe Bulevardul Mihai Eminescu, în cursul zilei de sâmbătă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *