Raed Arafat: ce se va întâmpla dacă numărul infectărilor nu scade nici peste o lună

Raed Arafat consideră că majoritatea oamenilor au înțeles să respecte măsurile luate împotriva răspândirii coronavirusului, însă minoritatea care a căzut pradă unor campanii înșelătoare și nu a respectat măsurile a contribuit la răspândirea bolii.

„Nu putem spune că populaţia în general, poate că o parte a căzut pradă campaniilor de diminuare a rolului măştii. (…) Eu am convingerea că o mare parte a populaţiei a înţeles deja de mult timp şi respectă regulile, dar trebuie să le respectăm cu toţii pentru că partea mai mică răspândeşte boala la cei care respectă măsurile”, a declarat Raed Arafat, citat de news.ro.

Arafat a atras atenția că nu trebuie să mai existe “suspiciuni” cu privire la existenţa virusului.

„Dacă acum câteva luni aveau suspiciuni unii şi aveau întrebări dacă virusul ăsta există, nu ar trebui să mai aibă aceste suspiciuni, văzând ce se întâmplă în România şi în jurul nostru şi câte persoane decedează în fiecare zi”, a adăugat secretarul de stat.

Raed Arafat a explicat că impactul noilor măsuri restrictive se va vedea după două cicluri de 14 zile de la aplicarea lor.

″În faza următoare cel mai probabil vom avea creşteri continue până ajungem la un platou, nu mă aştept că dacă s-au luat măsurile luni, marţi o să avem o schimbare”, a punctat Arafat.

Arafat a adăugat că “e foarte greu de prezis” care este plafonul de îmbolnăviri la care România s-ar putea stabiliza dacă se ajunge la un număr relativ constant de îmbolnăviri.

Alte măsuri, mai restrictive, ar putea să fie luate peste o lună, a mai spus secretarul de stat.

„Dacă nu scade suficient într-o lună înseamnă că măsurile nu sunt suficiente şi există risc de creştere mai departe. Şi atunci se impun şi alte măsuri. (..) Se pot lua şi alte măsuri suplimentare în zonele care sunt afectate mai grav”, a punctat Arafat.

Nu se discută neapărat despre lockdown, a precizat el.

Sursa: StirilePROTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *