Ce se întâmplă cu mall-urile și sălile de fitness începând de luni! Raed Arafat a făcut anunțul

penny-la-uvertura-city-mall-botosaniAutoritățile statului au anunțat noi restricții pentru țara noastră, în contextul în care cazurile de infectare cu COVID-19 au ajuns aproape la 10.000. Începând de săptămâna viitoare, România intră în carantină parțială. Mall-urile și sălile de sport sunt vizate de noile măsuri restrictive, acestea vor funcționa până la ora 21:00. 

Măsurile vor intra în vigoare începând de luni, 9 noiembrie și se vor desfășura pe o perioadă de 30 de zile, ci nu de 14, așa cum a fost până acum, scrie Kanald.ro.

Raed Arafat a anunțat noile măsuri

Raed Arafat a anunțat că toate magazinele se vor închide la orele 21:00, incluzând în această categorie și mall-urile din întreaga țară! Astfel că, românii vor fi nevoiți să-și termine cumpărăturile până în orele 21:00, conform măsurilor propuse.

„Măsurile care s-au luat, plus acestea, sperăm că vor duce la o scădere a numărului de cazuri (…) Da, mall-urile sunt magazine, se închid la ora 21:00. Alte activități, oricum nu au cum să se desfășoare. Mai ales, depinde de incindeță. Activități precum cinematografe, teatre. Dacă la ora 23:00 nu mai este nimic, mai puțin excepțiile, cu siguranță nu are cum să se desfășoare activitatea neprevăzută la excepții”, a declarat oficialul în cursul zilei de vineri, 6 noiembrie.

Întrebat dacă în sălile de fitness va fi impusă masca de protecție, Raed Arafat a răspuns: „Sunt reguli stabilite prin ordinul ministrului Sănătății, rămân regulile stabilite acolo. Exact ce a zis, ordinul ministrului va fi aplicat. Este spațiu închis, cu reguli stabilite prin ordin de ministru și acest ordin se aplică mai departe, nu se anulează”, a declarat Arafat.

Arafat a ținut să tragă un semnal de alarmă și i-a îndemnat pe cetățeni să respecte cu sființenie măsurile impuse! 

”Avem nevoie de dumneavoastră, de toți! Știu că vor fi comentarii, dar trebuie să limităm răspândirea până când nu va fi prea târziu! NU ascultați știrile care spun că nu trebuie să purtăm mască! Verificați dacă știrea este corectă! Luați-vă corect informația”, a spus Arafat.

Măsurile impuse începând de luni, 9 noiembrie:

  • Masca este obligatorie în toate spațiile!
  • Magazinele se închid la orele 21:00. Excepții: cine asigură livrarea la domiciliu, farmacii și benzinării.
  • Limitarea deplasărilor între orele 23:00-05:00, cu excepții în baza unor documente justificative (declarația pe propria răspundere).
  • Interzicerea petrecerilor, reuniunilor, aniversărilor în spațiile deschise.
  • Unele terase, chiar dacă sunt în afara spațiului inchis, au devenit și ele închise – s-au pus pereți – ele devin spații închise!
  • Interzicerea funcționării piețelor, târgurilor, bâlciurilor. Excepție fac piețele în spații deschise, cu respectarea normelor.
  • A fost emisă OUG privind activitatea obligatorie la domiciliu acolo unde este posibil!
  • Decalarea programului de lucru în cel puțin 2 grupe, la interval de o oră, urmând să fie făcute. Este obligatorie acolo unde sunt mai mult de 50 de angajați!
  • Creșele și afterschool-urile rămân deschise, școlile rămâne închise

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *