Zeci de amenzi date de polițiști botoșănenilor pentru că nu purtau mască

 În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, au acționat pentru verificarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, dar și mijloace de transport în comun, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Astfel, pe raza întregului județ, au fost organizate 5 acțiuni punctuale, în sistem integrat, în cadrul acestora fiind controlate 100 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 97 de  mijloace de transport în comun.

Echipele de control au aplicat 41 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5.500 de lei, persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru era obliigatoriu.

Va recomandam sa respectati masurile impuse de autoritati si prevederile legale aflate in vigoare. Nu dorim sa aplicam sanctiuni, dar nu vom tolera nerespectarea legii”, a precizat Nenișcu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *