Cinci jandarmi din Botoșani condamnați pentru că au rănit un bărbat. Au ţinut bocancul pe capul şi pe gâtul lui

Cinci jandarmi din Botoşani au fost condamnaţi pentru o agresiune comisă acum doi ani împotriva unui botoşănean. Doi dintre ei, Bogdan Ciotir şi Ciprian Satariuc, au primit câte doi ani de închisoare cu executare, în timp ce Lorin Covatariu, Ioan Asăvoaei şi Dragoş Uţă au primit câte un an de închisoare cu suspendare. Acuzaţiile au fost de purtare abuzivă şi complicitate la această infracţiune. Sentinţa nu este însă definitivă şi a fost atacată cu apel. Procesul se va relua la 18 noiembrie, la Curtea de Apel Militară Bucureşti. Conform motivării judecătorilor militari de la Iaşi, faptele celor cinci datează din data de 3 iunie 2018. Atunci, în jurul orei 15.00, un bărbat din Botoşani consuma alcool în faţa unei şaormerii, iar vânzătorul de acolo a solicitat intervenţia forţelor de ordine.

Cei cinci jandarmi au venit cu o dubă la faţa locului şi au discutat cu vânzătoarea. Ulterior, l-au încătuşat pe bărbatul recalcitrant. În maşina Jandarmeriei ar fi fost comise abuzurile.

Potrivit declaraţiilor părţii vătămate, a fost, încătuşat fiind, pus pe podeaua autoturismului, cu piciorul pe urechea stângă şi pe gât, şi lovit de către unul dintre jandarmi cu bastonul, peste coapsa stângă”, se arată în motivarea sentinţei.
 
Una dintre probele folosite de anchetatori au fost imaginile de pe camerele de supraveghere din sediul Jandarmeriei, care l-au surprins pe bărbatul agresat intrând având leziuni la gât. Ulterior, acesta a mers şi a obţinut certificat medico-legal, care a atestat că a fost agresat. La proces, jandarmii au susţinut că ştiu din zvon public, că persoana vătămată a căzut în timp ce lucra în construcţii.

Instanţa reţine că persoana vătămată a fost imobilizată prin aplicarea bocancului pe cap, urechea stângă, pe podeaua autoturismului, şi a fost lovită cu corp contondent: pumn, picior sau baston pe coapsa stângă, după ce fusese imobilizată legal cu cătuşe, în timp ce era condusă la sediul IJJ Botoşani”, a fost concluzia judecătorilor ieşeni.


Sursa: Adevarul

One thought on “Cinci jandarmi din Botoșani condamnați pentru că au rănit un bărbat. Au ţinut bocancul pe capul şi pe gâtul lui

  1. Animale… Nu am uitat ce au facut in 10 august! Las’ ca or sa salveze maine doua pisici, sa arate cat de umani sunt…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *