Un tânăr din Botoșani, grav bolnav are nevoie de ajutor. Nu are bani de medicamente și riscă să ajungă în stradă

Un tânăr  de 35 de ani, din Botoșani, are nevoie urgentă de ajutor. Nicolae Macsim face un apel disperat pe Facebook prin care cere sprijinul oamenilor cu suflet mare.

Acesta suferă de scleroză multiplă, o boală incurabilă. Scleroza multiplă este o boală progresivă, care afectează sistemul nervos central, caracterizată prin senzație de slăbiciune a organismului, pierderi senzoriele (auz, vaz) și incapacitatea de a controla miscarile musculare.

Scleroza multiplă afectează persoana bolnavă din toate punctele de vedere: medical, social, personal și profesional. În cazul meu, ma confrunt cu o formă agresivă ce mi-a furat viața, prietenii, posibilitatea de a-mi întemeia o familie…vocea, auzul, mersul..treptat, tot ce înseamnă viață! Iar cum un necaz nu vine niciodată singur, garsoniera în care locuiesc urmează să fie vândută iar dacă nu îmi găsesc un alt loc de locuit…as putea să ajung în stradă! Sunt greu încercat de probleme și să fac față bolii și cheltuielilor imense aferente afecțiunii mele e ca o piatra de moara legata de gatul meu”, spune tânărul.

El susține că totul a început în anul 2009, când, subit, a făcut nevrită optică, mai exact și-am pierdut parțial văzul.

In iarna 2010, într-o după-amiază m-am trezit că nu mai pot merge, cel puțin nu îmi mai simțeam piciorul drept apoi la la cateva luni aproape mi-a paralizat toată partea dreaptă: nu mai reușeam să mă hrănesc, iar mersul era grav afectat. Am fost diagnosticat cu scleroză multiplă iar de atunci calvarul meu a început. La aflarea diagnosticului am vrut sa ma sinucid si in ultima vreme, din cauza problemelor enorme prin care trec, a-mi lua viata pare din ce in ce mai simplu. Mi-am pierdut o mare parte din prieteni, cu moralul eram si sunt la pământ, trăiesc și acum de pe o zi pe alta și simt că nu voi mai reuși să îmi întemeiez o familie. Nu reușesc momentan să am grijă de mine, cum aș putea să mă îngrijez și de o familie. Din 2017 sunt pensionat pe caz de boală cu grad accentuat dar am făcut o cerere care să îmi permita să trec la gradul 3 de boală, pentru a putea munci 4 ore pe zi deoarece financiar eram la pământ. Dar starea mea s-a agravat, uneori nu reușesc să articulez cuvintele, obosesc foarte repede, nu am echilibru și uneori sunt nevoit să stau la pat si din aceasta cauza am fost nevoit să-mi dau demisia in mai 2020 si sa revin la gradul 2 de pensie. Nu am nici un sprijin, am ajuns să fac împrumuturi pe la cunoștințe pentru a supraviețui iar acum toți aceștia mă evită…îmi văd neputința și probabil nu mai au nici ei cu ce să mă ajute. Am medicamente indispensabile, ce m-ar ajuta enorm la recuperarea și menținerea sănătății sistemului nervos, vitamine și minerale dar deoarece nu îmi permit să le achiziționez lunar, am renunțat la ele”, povestește tânărul.

Cei care vor să îl ajute pot face donații în contul deschis la Garanti Bank Botoșani pe numele Nicolae Macsim: RO25 UGBI 0000 2220 1258 5RON

Telefon: 0751.434.942

https://www.facebook.com/jonah.hex.35110

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *