Încă o comună din Botoșani intră în Scenariul Roșu! Restricții impuse de autorități

Încă o comună din județul Botoșani intră în Scenariul Roșu din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Potrivit prim adjunctului șefului Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani, Decebal Muraru, locuitorii din comuna Curtești vor trebui să țină cont de mai multe restricții. Printre acestea se numără și purtarea obligatorie a măștii de protecție în spațiile deschise și închise publice.

Având în vedere că incidența cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile la nivelul comunei Curtești, care este peste 3% la mia de locuitori, se instituie următoarele măsuri începând cu data de astăzi: purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au trecut de vârsta de cinci ani, în toate spațiile publice deschise, respectiv închise”, a spus Muraru.

El a adăugat că în localitățile din județul Botoșani în care portul măștii este obligatoriu în toate spațiile deschise este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumul de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau a altor activități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *