Klaus Iohannis anunță când ajunge în România prima tranșă a unui vaccin anti-Covid

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, marți, după întâlnirea de la Palatul Cotroceni, că prima tranșă a unui vaccin anti-Covid va ajunge în România, în cel mai optimist scenariu, în primul trimestru al anului viitor.

Potrivit lui Iohannis, România va primi peste 10 milioane de doze într-o primă etapă, iar cadrele medicale şi cei din grupele de risc vor fi primii vaccinați.

Iohannis a precizat că vaccinarea populaţiei va începe în primăvara anului viitor.

– Situația epidemiologică la nivelul țărilor europene se degradează rapid și populația este expusă unui risc major de infectare cu Covid-19.

– România se confruntă cu cifre îngrijorătoare și autoritățile se adaptează permanent prin noi măsuri. În acest context, ne punem cu toții mari speranțe în dezvoltarea unui vaccin sigur anti-Covid-19, iar eforturile făcute la nivel internațional confirmă dorința de a avea acest vaccin.

– României îi vor reveni peste 10 milioane de doze de vaccin. 

– Din cauza cererii ridicate la nivel mondial, vaccinul va ajunge în țările europene în mod etapizat.

– Prima tranșă a unui vaccin anti-Covid va ajunge în România în cel mai optimist scenariu în primul trimestru al anului viitor.

– Toate statele europene vor primi în același timp aceste tranșe

– Primii vaccinați vor fi toți lucrătorii din sistemul medical și persoanele din grupele de risc.

Vaccinarea în România va începe cel mai devreme în primăvara anului viitor.

– Vrem să ne asigurăm că vaccinurile folosite au cel mai înalt nivel de eficiență și siguranță și se respectă toate reglementările internaționale

– În acest context, am convocat azi o întâlnire cu ministrul Sănătății și experți din domeniul vaccinologiei.

– Ministrului Sănătății mi-a prezentat pe larg strategia de vaccinare în România și etapele de vaccinare, precum și rețeaua de stocare și distribuție.

– Medicii de familie să fie bine instruiți. Am cerut ministrului să identifice resursa umană necesară pentru fiecare etapă de vaccinare. Am discutat și aspecte de logistică, legate de depozitare și distribuție. Dezvoltarea unuia sau a mai multor vaccine va fi esențială pentru controlul pandemiei.

Sursa: Stirile ProTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *