Masca obligatorie în localitățile unde rata infectării cu noul coronavirus depăşeşte 1,5 la mia de locuitori. În Botoșani, sunt 17 localități în această situație

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, luni seară, o hotărârea care prevede purtarea obligatorie a măştii de protecţie în toate localităţile din judeţele unde rata infectării cu noul coronavirus depăşeşte 1,5 la mia de locuitori.

Prin această Hotărâre (…) a fost propusă modificarea valorii ratei de incidenţă cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile de la care este obligatorie purtarea măştii în toate spaţiile publice deschise, în sensul reducerii acesteia de la 3 la 1,5/1.000 de locuitori. CNSU propune ca purtarea măştii de protecţie să fie obligatorie în toate localităţile din judeţele în care incidenţa depăşeşte 1,5/1.000 de locuitori, iar în judeţele în care rata de incidenţă este mai mică de 1,5 purtarea măştii să fie obligatorie la nivelul localităţilor unde incidenţa depăşeşte 1,5/1.000 de locuitori”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

La Botoșani, rata de infectare pe ultimele 14 zile este de 1,84 la mie, iar sub incidența acestei hotărâri intră municipiile Botoșani și Dorohoi, orașele Săveni și Ștefănești, precum și comunele Adășeni, Broscăuți, Concești, Curtești, Dersca, Hudești, Mihai Eminescu, Mihăileni, Răchiți, Stăuceni, Suharău, Văculești și Viișoara.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *