Consilierul unui primar din Botoșani a murit după ce s-a infectat cu COVID-19

Unul dintre consilierii primarului Dorin Alexandrescu a decedat astăzi, duminică, 1 noiembrie, în spital, după ce a fost confirmat cu infecție cu COVID-19. El a încetat din viață în jurul orei 12.00. A fost confirmat pozitiv, în urmă cu aproximativ două săptămâni, scrie Realitatea Dorohoiana.

Constantin Onciu, în vârstă de 72 de ani, era angajat în cadrul Cabinetului primarului municipiului Dorohoi ca și consilier. Anterior el fusese angajat al primăriei iar după pensionare, primarul Dorin Alexandrescu l-a angajat în cadrul cabinetul său. Înainte de 1989, Constantin Onciu a fost primar al comunei Broscăuți.

Constantin Onciu a fost confirmat cu infecție cu SARS-CoV-2 duminică, 18 octombrie, în urma unui test făcut la Spitalul Municipal Dorohoi, după ce în zilele precedente s-a simțit rău, prezentând, potrivit colegilor de birou, simptome caracteristice infecției cu COVID-19.

Luni seară, pe data de 19 octombrie, Constantin Onciu a fost internat în Spitalul de boli infecțioase din Botoșani iar după două zile a fost transferat la Spitalul Județean ”Mavromati”, aici fiind intubat.

”A fost ventilat și luni mi-a zis că analizele sunt bune. Ducea o viață sănătoasă, era plin de vigoare, în ciuda vârstei de 72 de ani”, a declarat pentru Realitatea Dorohoiană un apropiat al familiei care a adăugat că marți sau miercuri va fi înmormântarea, respectându-se regulile impuse de autorități în această perioadă.

În urma confirmării infecției cu COVID-19 al lui Constantin Onciu, luni 19 octombrie, la dispoziția primarului Dorin Alexandrescu, cele două birouri unde funcționează Direcția patrimoniu, locul unde își desfășura activitatea Constantin Onciu, și-au încetat activitatea iar angajații au fost trimiși acasă pentru două săptămâni. Ei urmează să revină la muncă mâine, 2 noiembrie.

Situația de la primăria Dorohoi a fost raportată la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani. Un angajat al primăriei, care are și pregătire medicală, fiind absolvent al FEG-ului, a făcut luni, 19 octombrie, angajaților primăriei, teste rapide COVID-19, dar care nu au precizie, testele fiind teste imunologice, deci cu aplicabilitate largă, nu dedicată coronavirusului. Cei care au apărut cu rezultate pozitive s-au dus la spital și și-au făcut Testul Real Time PCR.


Întrebat de reporterul Realitatea Dorohoiană, dacă în urma confirmării infecției cu COVID-19 a consilierului său, și-a făcut la rândul său testul de depistare a infecției, primarul Dorin Alexandrescu s-a arătat deranjat de întrebare. Este o întrebare pe care o pui tendențios. El este pe o funcție de consilier dar face foarte multă muncă de teren. Eu nu am intrat, cu domnul Onciu, în contact direct, a declarat primarul Alexandrescu, la acea dată.

El a adăugat că, ”Mai mult decât atât, dacă nu se știe și dacă vrei să știi, pentru toate persoanele din primăria municipiului Dorohoi s-au achiziționat teste rapide și am testat tot personalul, inclusiv primarul. Toți cei care au fost suspecți au plecat la spital unde și-au făcut teste PCR în urma cărora au mai fost depistați pozitiv doi angajați din primăria Dorohoi. Contacții direcți au fost trimiși acasă iar primăria funcționează într-un regim de 50-60 %, toți cei care nu și-au luat concediu de odihnă fiind trimiși acasă”, a mai spus primarul Dorin Alexandrescu, luni 18 octombrie, chiar în ziua în care Constantin Onciu era internat în spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *